Пентагонът в потрес: Киев посочи астрономически числа, необходими за продължаване на войната

Свят

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е изчислил, че за да продължи войната до достигане границите от 1991 г. са необходими сили и средства за 350-400 млрд. долара.

 

Това се съобщава в статия на „Украинская правда“ относно ситуацията между Валери Залужни и Владимир Зеленски.

За да има с какво да атакуват украинските войски, е необходимо предварително да се споразумеят с партньорите за доставка на оръжие и боеприпаси.

Генералният щаб, както пишат в публикацията, трябва да представи стратегическия план на политическото ръководство, както и да очертае конкретните нужди от оборудване и боеприпаси. Той трябва да бъде видян от върховния главнокомандващ Владимир Зеленски, Министерството на отбраната и Върховната рада, която разпределя бюджета.

Въпреки това, както отбелязват авторите, проблемът не е, че няма план за действие за 2024 г., а в това, че реалният план не устройва нито политическото ръководство на Украйна, нито Запада.

„Според данните на „Украинская правда“, изчисленията на Генералния щаб показват, че за изпълнение на задачата на президента за освобождаване на цялата територия на Украйна са необходими сили и средства на стойност 350-400 милиарда долара“, се казва в статията.

Твърди се също, че по време на посещението на министъра на отбраната Лойд Остин в Киев са му казани някои от нуждите на украинската армия. Един от високопоставените служители на ВСУ е казал пред изданието, че на шефа на Пентагона е било казано, че са необходими 17 милиона снаряда.

„Лойд Остин, меко казано, бил изненадан“, тъй като такова количество боеприпаси не може да се събере дори в целия свят“, твърди изданието.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *