Песков попари САЩ: Изборите няма да направят действията на Вашингтон по-приемливи!

Свят

Изборите за Конгреса на САЩ по никакъв начин няма да повлияят на руско-американските отношения, които засега остават лоши. Това заяви днес пред журналисти Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, предава БТА.

 

„Тези избори са важни, но вероятно няма да сгреша, ако кажа, че не бива да се преувеличава значението им за бъдещето на двустранните ни отношения в краткосрочен и средносрочен план. Тези избори не могат да променят съществено нищо. Отношенията ни засега са лоши и вероятно ще останат лоши“, отбеляза Песков.

„Кремъл дотолкова е свикнал с обвиненията за намеса в американските избори, че вече дори не обръща внимание на такива твърдения“, каза президентският говорител в отговор на молба да коментира въпроса дали има руска намеса на изборите за Конгрес.

Песков каза също, че е твърде рано да се говори за диалог със САЩ за удължаване на договора за ядрените оръжия Нов СТАРТ, посочва Ройтерс.

Междувременно след повече от осем месеца след началото на руската военна операция в Украйна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посети Луганска област, която вече официално е в границите на Руската федерация след проведен референдум, наблюдаван и от западни представители предадоха агенциите.

Близкият сътрудник на президента Владимир Путин е провел „обучителна програма за представителите на медиите и работещи в пресцентровете в Луганската и Донецката народна република“ и вече се е завърнал в Русия, се казва в съобщение на Кремъл.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *