Песков учудено: Кого всъщност санкционира ЕС?

Свят

Европейският съюз продължава да генерира санкции срещу Руската федерация със завидна упоритост, но те няма да доведат до промяна на позицията на Москва. Това заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, предава ТАСС.

На въпрос дали има усещане, че политиката на санкционен натиск върху Русия изгасва, Песков отговори: „Не, няма такова усещане. Засега със завидна упоритост Европейският съюз се опитва да генерира нови и нови санкции. Никога и в никоя част на света те не са довели до това, че страните, срещу които са въведени, по някакъв начин променят позицията си. Още повече, че това не се случва и с нашата страна“.

Според него ЕС продължава да се придържа към „натрапчиви санкции, които вредят на собствените им интереси, вредят на населението им, което започва очевидно да страда от санкциите и последствията, които тези решения на ЕС причиняват“.

В същото време Песков обърна внимание на факта, че „американците са много по-прагматични в това отношение, те много бързо, използвайки своята гъвкава система, въвеждат лицензи, които предвиждат освобождаване от санкции там, където това е изгодно на САЩ“.

„Европейската бюрокрация, която по отношение на обема си надвишава обема на съветската бюрокрация, европейската бюрокрация е още по-податлива. И тази податливост на системата на ЕС не им позволява бързо да правят корекции и Европа страда от това. Но това е реалността, ходът на събитията, избран от самит

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *