Петков говорил със Съливан как да накарат Русия да си плати!

Свят

Ейдриън Уотсън, говорител на Съвета по национална сигурност към Белия дом, направи изявление по повод срещата на съветника по националната сигурност Джейк Съливан с министър-председателя на България Кирил Петков вчера, съобщиха от посолството на САЩ в София.

 

Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан се срещна с министър-председателя на България Кирил Петков. Те обмениха мнения относно непредизвиканата военна агресия на Русия срещу Украйна, като потвърдиха готовността си да продължат да подкрепят народа и правителството на Украйна и да накарат Русия да плати за своите действия, каза Ейдриън Уотсън.

Г-н Съливан подчерта солидарността на САЩ с България предвид поредния опит на Русия да използва енергията като оръжие и обсъди с министър-председателя текущите усилия за укрепване на европейската устойчивост чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки за Европа. Г-н Съливан изрази подкрепа за акцента, който българското правителство поставя върху върховенството на закона и реформите за борба с корупцията. Те обсъдиха и важността да бъдат насърчавани стабилността и просперитета на Западните Балкани, добави говорителят на Съвета по национална сигурност към Белия дом.

Източник БТА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *