Петков уволнява ген. Янев, защото казал, че Русия провежда „операция“, а не „война“!

България отблизо

„Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook“, посочи Петков и осъди наричането на войната, която Русия започна в Украйна „операция“.

„Мой министър не може да ползва думичката „операция“, вместо думичката „война“. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити“, каза още той.

Припомняме, че дори сегашното украинско правителство не е казало нищо за хиляди убити.

Припомняме още, че ген. Стефан Янев е български министър, а не министър на Кирил Петков. Петков не притежава министрите и те не са му слуги. Ген. Янев се е клел да защитава интересите на България, а не нечии други.

 

Кирил Петков заяви още, че името на предложения за нов министър на отбраната ще бъде съобщено след заседанието на МС днес. Най-вероятно това ще бъде проф. Тодор Тагарев.

Проф. Тагарев е военен експерт и бивш служебен министър на отбраната, назначен от Росен Плевнелиев. Припомняме, че той беше част от преговорния екип на „Продължаваме промяната“ за сформиране на правителство, като взе участие в преговорите в сферата на националната сигурност.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *