Петър Волгин разкри защо демократите се напънаха да правят конституционна реформа

България отблизо

Напънали се ПП-ДБ и родили….конституционна реформа. Огласените им днес предложения за промени в Основния закон на страната за пореден път доказват тезата, че когато един политик е нефелен, когато няма никакви идеи за бъдещето, когато не защитава интересите на България, а просто изпълнява желания на Хегемона, той /тя/ почва да променя Конституцията.

Това пише във Фейсбук журналистът Петър Волгин след заявката на властта 3 март да не е национален празник.

Гениална, ама ужасно гениална е идеята да направят така, че един човек да не е кмет повече от две мандата! Ами ако хората си го харесват? Ако искат той да се грижи за града им, защото е доказал с делата си, че е способен на това? Не може, нареждат от ПП-ДБ. Абсолютни демократи, както виждате.

А пък идеите им да ограничават президентските правомощия са още по-абсурдни. Тези хора не си ли мислят, че някога президентът може да е от техните среди. И тогава какво ще правим? Пак ще променяме конституцията, само че този път за да увеличаваме правомощията на „правилния“ президент?

Що се отнася до предложенията им за промени в съдебната система, те вълнуват единствено кръга „Капитал“. Никой нормален човек не се интересува от измислената им „съдебна реформа“.

Най-глупава, разбира се, е идеята за смяна на националния празник. От най-първосигнална русофобия се е пръкнало това „велико“ предложение. Изобщо, започне ли някой политик да говори за „промени в конституцията“, това е най-доброто доказателство за неговата некадърност.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *