Протест на „Възраждане“ и „Левицата“ иска оставка на правителството! Полиция с водно оръдие ги „охранява“

България отблизо

Протести блокираха района на Народното събрание. Две политически формации искат оставката на правителството на Николай Денков.

Протестират членове и привърженици на партия „Възраждане”, а до тях са и симпатизанти на „Левицата”. На място има много полиция, както и водно оръдие, предаде Нова телевизия.

От „Възраждане” смятат, че кабинетът „Денков-Габриел” е подвластен на САЩ. Към това се присъединяват и от „Левицата”. Малко по-късно през деня се очаква протестиращите да тръгнат на шествие до „Триъгълника на властта”.

Възрожденски песни, български флагове и знамена на “Възраждане” се развяват пред сградата на парламента. Затворен за движение е булевард “цар Освободител”.

Симпатизантите на “Възраждане” са от цялата страна. Повечето са категорични, че новоизбраното правителство е подвластно на американското правителство. Някои искат оставката му, а други – и съд за участниците.

На мястото тече и подписка за референдум за забрана на джендър обучението на деца и ученици.

На място ще дойдат и родители на деца, които са загинали заради войната по пътищата. Те обаче ще останат встрани от демонстрациите на двете партии.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *