Петър Стоянов хвали стар приятел за кмет на Пловдив! Не бил бъбрив и поздравявал хората по улицата!

България отблизо

Ако стане кмет на Пловдив, Здравко Димитров да не забравя старите приятели“. Това пожелание към Зико отправи президентът на България (1997-2001 г.) Петър Стоянов.

Това пише пловдивския сайт „Марица“, цитиран от Блиц.

Двамата се познават от 35 години, когато областният управител е завършвал баскетболната си кариера, а бъдещият държавен глава е бил млад адвокат.

“Винаги съм харесвал Здравко, откровенничи бившият президент, който си остана седесар. Първо, защото е човек на честта и на дадената дума. Второ, защото никога не е бил заложник на разточителната политическа бъбривост, така характерна за последното поколение политици“, допълни Стоянов.

Според бившия президент, през последните години, въпреки че е бил районен кмет, а сега е областен управител, и е имал всички основания да си вирне носа, Здравко Димитров продължава да върви по улиците на Пловдив и да поздравява старите съученици и приятели.

„Той няма да бъде човек от улицата, инсталиран на кметското място. Вече има достатъчен административен опит. И най-вече достатъчно много приятели, които да му помагаме. Слава богу, той все още се вслушва в нас. И да не се възгордееш един ден и да кажеш: Не искам съвети и акъл от никого“, шегува се Стоянов./blitz.bg/

А ние можем само да попитаме бившия президент дали по този начин се предлагат кметове и всякакви други политически и административни длъжности? На приятелска основа и защото поздравяват хората на улицата?

Явно шуробаджанащината така е влязла в съзнанието на управляващите, та те не могат  да се усетят, че вършат престъпление, дори когато откровено я използват за свои цели.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Петър Стоянов хвали стар приятел за кмет на Пловдив! Не бил бъбрив и поздравявал хората по улицата!

  1. Е как ще го забрави,като благодарение на него се въздигна по върховете…

  2. Аз познавам един човек дето по пет пъти те поздравява и само толкова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *