Петьо Блъсков: Браво на Борисов! Държи се като Сталин и Чърчил, за да ни спаси!

България отблизо

Върху политическото състояние на държавата се екстраполират тези инциденти, едва ли не заради политическата ситуация са побоя над Слави Ангелов и катастрофата с Милен Цветков. Как си позволяват такива трагедии да ги вземат на въоръжение и да ги свързват с политическото състояние в държавата?

Това е изкривено мислене. Да прехвърляш вината на властта са глупости, коментира пред Канал 3 Петьо Блъсков, главен редактор на в. „Труд“.   „Мозъчен онанизъм шурти от всички телевизори, всякакви разсъждатели си доказват безсмислени тезички, намираме се в подобна на военната криза, успокойте се, хора. Отвратително е“, каза още той.

„Не трябва да обобщаваме, че има изтървано поколение, просто има и мърша във всяко стадо. Поколението си ние много добро, възпитано в свободен дух и демократична обстановка. Семейството си носи отговорност, възпитанието в училищата също, отговорността на властта е в друга зона. Тя е в спирането или ограничаването на разпространението на наркотиците. Докъде стигна този контрол? Още се продават наркотици навсякъде, тук може да бъде упрекната властта. Това е продукт на 30-годишна мекота и корупция“, сподели още Блъсков.

„Не е явлението сега, винаги е имало мърша в поколенията. Открай време журналистите са били бити и убивани, когато трябва и някой го реши, не може да се спре процеса. Но може да се стигне дотам респектът от извършването на такова престъпление да е много по-силен“, коментира журналистът.    „Политическа бруталност и глупост е едната страна от изказването на Радев, че опасност като катастрофата на Цветков грози всеки българин, не е честно спрямо паметта му.  Всички трябва да свързват тази трагедия с политиката.

Когато има кризисна ситуация, държавата се управлява еднолично, давам за пример Чърчил по време на Втората световна война. Затова българският премиер има правото да ръководи дори още по-еднолично. Защото видяхте как започнаха разправиите в парламента, а в такава обстановка трудно се вземат решения и се потушават кризи“ заяви той.   Затова всички трябва да мирясат, да се обединят. Показахме, че не можем да бъдем единни в криза. Трябва някой да поеме отговорност, с всички грешки и неточности, Борисов действа много правилно. Рузвелт и Сталин за друго еднолично управление в моменти на криза.

 

Tagged

1 thought on “Петьо Блъсков: Браво на Борисов! Държи се като Сталин и Чърчил, за да ни спаси!

  1. Този Блъсков също е забогатял с държавни пари, откъде са му парите от 30 г. ? Ще дава акъл, адвокат на ББ . Сигурно е обеднял та изпълзава като гущер, търси нещо да захлеби!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *