Петьо Блъсков разкри тайната на днешните олигарси: Ето каква е тя!

България отблизо

Какво извинение ще иска Иван Костов и другите олигарси, които той създаде, като от 92-ра година те тормозят и хората, и държавата.

Иван Костов и групата около него, наречена Г-13 са в основата на политическата корупцията в България. Забъркаха тестото, забъркаха маята, показаха как се пече тази баничка.

Това заяви Петьо Блъсков – главен редактор на вестник „Труд“, в предаването на Канал 3 „Офанзива с Любо Огнянов“.

„Славчо Христов беше главният управител на кръчмата в Черковна, която се казваше „Вечерна среща“, той беше там кръчмар и беше много добър. Но…той беше и много близък на Костов, и какво се случи? Взеха „СИБАНК“, „Златни пясъци“ и в последствие той си отиде някъде, има си туризъм има си комплекса и т.н.“, допълни Блъсков.

„Иво Прокопиев пък, тръгна от „вестникарлъка“. Той го стартира с пари от фирма „Ройтерс“, през 93-та година му дадоха едни 100 000 долара и постепенно той се завъртя в бизнеса, вклини се в едни финансови сделки, неговите фирми даваха съвети, и в последствие стана…бизнесмен.“, каза още Блъсков.

Той коментира и фалшивите новини: „Фалшивите новини са един тъпашки мит, те са част от играта, откакто съществува новинарския свят и ще шестват и шефстват докато свят светува“, отбеляза той.

„Програмирани милионери не е имало, но имаше хора, които са близки до бившите комунистически велможи и успяха по един или друг начин тази близост да я капитализират. От друга страна те притежаваха едно предимство, което е много сериозно, те притежаваха силата на информацията. Знаеха кой бизнес, кое предприятие става и кое не.

Да се говори само за хората от Г-13, обаче, твърде много ограничава нещата. Имаше толкова много мишоци и котараци, които изобщо не се показваха, като лисиците, които на пазар не ходят, които тихо и кротко си направиха сделките с информацията и контактите, които имаха. Г-13 представляваше една еуфорична група, като при някои от тях еуфорията се превърна в тежки бизнес-интереси, толкова тежки, че даже някои от тях си отидоха. „.

Що се отнася до твърденията на Стив Ханке, той е един изключително интелигентен човек, който винаги е заемал големи постове. Той е изключително информиран и нищо чудно куфарчето му да е пълно с някои работи, обясни главеният редактор на вестник „Труд“, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *