Пикап Ford Raptor с ракети се появи във ВСУ! И видео!

Свят

Украинските военни монтираха пускова установка с неуправляеми ракети S-8 на пикап Ford F-150 Raptor. Това съобщават анализаторите на Ukraine Weapons Tracker, цитирани от украинския Фокус.

Един от бойците от въоръжените сили на Украйна показа видео с работата на братята си. Raptor е оборудван с пускова установка от 12 авиационни ракети. Обикновено ракетите С-8КО се изстрелват от бойни хеликоптери, но това не е първият път, когато във въоръжените сили на Украйна се монтират установки за изстрелването им на конвенционални превозни средства.

Ракетата С-8 е съветска неуправляема ракета. Предназначена е за унищожаване на техника и жива сила на противника. Освен от хеликоптери, ракетата може да бъде изстреляна и от бойни самолети. Модификацията С-8КО е кумулативна осколочно-ракета с обсег на изстрелване до 4 км.
Припомняме, че украинските инженери създадоха импровизирана самоходна установка на базата на МТ-ЛБ. На автомобила е монтиран противотанков пистолет Rapira.

По-рано NYT писа, че украинските военни изненадват с изобретателността на използването на оръжия. Въоръжените сили на Украйна успяха да интегрират американски ракети в съветските изтребители и редица други ноу-хау

Ето видеото

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *