Платени социолози се опитаха да шамаросат Румен Радев. Кой поръчва мръсните атаки срещу президента!

България отблизо

Президентът Румен Радев, чийто рейтинг беше трайно висок, внезапно изгуби цели  9% одобрение на електората  през последните месеци.

С тези данни излезе поредната придворна социологическа агенция и поясни, че според проучване от началото на октомври 60% от българите одобряват президента, а 28% не го одобряват. Сред неодобряващите и критикуващите били хора  между 40 и 60 години, високообразовани и доста заможни, отбелязват социолозите.

Първо цифрите звучат смешно. Те са огледална извадка от резултатите на самите избори. С толкова беше избран, толкова е подкрепата му и сега. Ако изобщо може да се вярва на цифрите. Откъде е изгубил тези химерични 9 процента, никой не може да обясни. Вероятно обяснението е, че чак след като е встъпил в длъжност, внезапно се е сдобил с цяла тълпа фенове, но сега те са се разочаровали и са били отбой. Това е възможно, но не в такъв голям процент. Явно цифрите са надути, за да излезе, че народът масово оттегля доверието си. Само че 60 процента подкрепа, на фона на 30, които има премиерът, в никакъв случай не значи неодобрение. Обратното! Радев е човекът с най-висок рейтинг в държавата и единствената алтернатива, която хората виждат е той.

Колкото до „разочарованите“ на възраст от 40 до 60 години, това е точно възрастта, в която човек започва да работи като трол и да срива авторитети срещу пари. А лаенето срещу президента се засилва непрекъснато в социалните мрежи и анонимни никове плюят, та се късат. Стигна се и до абсурда да го обвинят защо не е обявил извънредно положение в България след убийството на журналистката Виктория и защо не се е намесил /?!/. Лошото е, че лековерни и колебаещи се се хващат на подобни думи, защото не познават Конституцията. Не е работа на президента да лови убийци. Имаме си Министерство на вътрешните работи с цели 60 хиляди служители. А то пък е под юрисдикцията на министър-председателя.

Други пък го обвиняват защо не е наказал издънилите се след репресиите срещу животновъдите в Странджа. И не се сещат, че беше един от малкото политици, които отидоха на място и разговаряха с хората. Но да накаже Порожанов и шайката вносители на месо няма как. Не влиза в пълномощията му.

Това пък, че много заможните българи не го одобряват, е единственото вярно в изследването. На тях не им трябва ляв президент, който заяви, че ще се бори с бедността.

Всички тези атаки срещу Радев са закономерни.

Първо Борисов не търпи някой да има по-висок рейтинг от него, при това двойно!

Второ не търпи някой да му противоречи, а президентът непрекъснато го поставя на мястото му.

Трето не очакваше такова обръщение към нацията в началото на политическия сезон. В него Радев буквално каза на политиците да загърбят махленските свади и да започнат да работят за България. С две думи обясни, че управлението се е превърнало в кръчмарска седянка, на която всеки подлага крак на другия и мисли само за себе си, но не и за народа.

Още по-жестоко за Борисов беше изказването му, че над 2 милиона българи живеят на ръба на бедността и правителството трябва да вземе мерки да ги измъкне от дъното, където ги е натикало.

А призива за единение в името на България от страна на президента, отекна като звучен шамар върху лицето на премиера.

Като се прибавят и слуховете, че Радев ще прави партия и тя има над 50 процента подкрепа, преди още да е учредена, става напълно ясно кой е изваден от обувките, кой трепери за мястото си и политическото си бъдеще и кой непрекъснато поръчва медийни войни срещу президента.

Но колкото и цифри да вадят, колкото и злонамерени акции да подемат, срещу 60 процента рейтинг нямат шанс.

А те са много повече всъщност.

И ако Борисов е умен, ще се откаже от атаките и ще заработи поне за пред хората заедно с президента.

Само ако е умен.

Но явно не е такъв…

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

Tagged

11 thoughts on “Платени социолози се опитаха да шамаросат Румен Радев. Кой поръчва мръсните атаки срещу президента!

  1. Не обвинявайте Борисов и правителството ,че е натикало народа на дъното.Нещо не схващам накъде се бие.Много манипулативна статия.

    1. Ти сигурно си се облажил от Боко и министрите му… Иначе, не би писал глупости.

      1. Бойко Борисов и министрите му надминаха всякакви граници на нахалство, хитрост, подлост и престъпност. Колко са на брой, та целият български народ, да не се вдигне и да ги пребием публично с камъни. За назидание, та никой подлец, повече да не помисли да властва и да се обогатява на гърба на България и на българите!!!

    2. Освен Борисов и шайката му,виновни сте и вие,които гласухвате и за тях,и ние дето търпим и чакаме!!!

    3. Ицката, кое е манипулативно, бе ахмак, кого да обвиняваме, след като за 10 години тиквата за 10 години не направи нищо за народа, заедно с кметуването награби, каквото можа (по непотвърдени данни около 6 милиарда евра). Сега схващаш ли бе, нещастник недоправен ?

  2. Бойко Борисов и министрите му надминаха всякакви граници на нахалство, хитрост, подлост и престъпност. Колко са на брой, та целият български народ, да не се вдигне и да ги пребием публично с камъни. За назидание, та никой подлец, повече да не помисли да властва и да се обогатява на гърба на България и на българите!!!

  3. А бе, вие забравихте ли, че бай Тошо имаше 101% рейтинг, а когато го махнаха, всички ръкопляскаха? Някой вярва ли още на тази стъкмистика? Президента Радев на какво основание ще има такъв висок рейтинг, след като е слуга на НАТО – най-голямата терористична организация? Или и ние, целият народ, сме за терористите от НАТО?

    1. А Б.Борисов на кого е слуга!?Стига сте писали простотии,стига сте правили тъпи сравнения!!!Вчера беше слуга на Москва,а днес на НАТО!?Вие,май сляпо слугувате на слуховете и глупостите,които се разпространянат от набидените политози и медиите-слуги!!!

    2. Ние, Българите, изгонени в чужбина от постиженията на герб. каза:

      Моето скромно мнение е, че Генерал Радев не е слуга, а е личост.
      И ако се замислите, ще познаете подлогите там.
      Но Радев е достоен човек.

  4. Тази статия трябва да се прочете от всеки българин! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Моля, разпространете я по всички възможни, достъпни и почтени начини!

    Поредният блестящ анализ на политическата ситуация в България на Станислава Славова трябва да стане достояние и настолно четиво за всеки, у когото пулсира българско сърце!

    БРАВО!!!

  5. Нали демокрацията е строй, в който трябва да се казва истината? А не да се плаща на социолози да лъжат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *