България иска още три спешни оставки на министри! И още нещо! Става страшно за ГЕРБ!

България отблизо

България иска предсрочни избори.

Това се казва в анализ на социологическата агенция „АПИС“, но все още замазано между редовете.

С десет процента са се увеличили хората, които виждат в предсрочните избори единственият начин да се промени нещо в България. Не в стачките, не в протестите, а в изборите. И настояват този път те да бъдат честни.

Само за три месеца желаещите да отидат веднага до урните са нараснали до 40 процента, като през август те са били едва 30.

Неодобрението към правителството расте с всеки изминал ден и достига рекордните 57 процента.

За кратко време оставките на министри са подействали като „лекарство“ за недоволните, но ефектът бързо е отшумял, след като хората са видяли имената на новите шефове на министерства. Те са още по-неразпознаваеми, имат обременено минало и с тях не може да се гради никакво бъдеще. Още повече единият беше така компрометиран, че се наложи да се оттегли преди да са го избрали.

ГЕРБ страда от остър недостиг на кадри и това вече е видимо. Когото и да предложат, той вече е бил на ръководни постове и се е омазал до ушите. А нови и честни не прииждат в партията, не се редят на опашка.

Старите пък вече до такава степен писнаха на хората с издънките си, че според „АПИС“  въпреки шумния спектакъл около трите оставки, никой не остана удовлетворен.

Народът иска още три оставки, при това веднага. Ето процентите и имената. За напускането на властта от Валери Симеонов са се обявили 46,0%, Цецка Цачева не я искат 44,2%, а според 36,8 %  Румен Порожанов трябва веднага да си ходи след десетките гафове, които направи това лято.  Допълнителен щрих към общата негативна картина на управлението внасят и отговорите на въпроса „Нараства или намалява нивото на корупцията у нас?

53,5% от запитаните твърдят, че расте, 31,4% смята, че си остава на същото ниво, а само  10,1% са изразили мнение,  че корупцията намалява, което пък  дори от половината от привържениците на партиите от управляващата коалиция не го казват, нито си го мислят.

На фона на всичките тези цифри и констатации, Борисов е спуснал опорна точка до най-верните си хора и те от една седмица се задъхват да повтарят по телевизиите, че ГЕРБ няма алтернатива. Последно днес го каза Вежди Рашидов, вчера Тома Биков, онзи ден Десислава Атанасова, все отбор юнаци. На няколко пъти го заяви и Цветанов, подкрепи го и самият Вожд.

Защо толкова отчаяно набиват в главите ни, че ГЕРБ  е единствената партия, която може да ни управлява и не се е родила нито една, която може да я замести?

Много просто.

Страхуват се.

За властта.

За имотите си.

За обещанията, дадени пред чуждите господари.

И за кожичките си.

Защото като се махнат, няма да тичат платени гавази зад тях и да ги пазят от народа.

И цял живот трябва да се крият и да озъртат като мишоци.

Или да емигрират.

Поне за това имат пари, няма да ги жалим.

Нали?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “България иска още три спешни оставки на министри! И още нещо! Става страшно за ГЕРБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *