Плевнелиев нахока Борисов, че позволил на Радев да стане президент и се обиди, че „човек с прякор Трактора“ е посредничил при създаването на кабинета

България отблизо

Българската граница не е добре работеща. Притесненията на хората в Родопите не виждат перспектива. Губим посоката. Българската държавност трябва да бъде спасена от президента Румен Радев, който успя да раздели евроатлантическите сили от България. Това заяви пред bTV президентът Росен Плевнелиев.

„Европейските президенти, които са избирани от парламента, са почти без никакви правомощия. Нашият президент е с много правомощия, защото е избиран от хората“, посочи Плевнелиев.

 

 

Той е на мнение, че служебното правителство като институт е ненужен и излишен и трябва да се махне.

„Ако амбицията на Радев да стане министър председател се осъществи, ако евентуално се орежат правомощията на президента, те ще отидат при премиера“, заяви Плевнелиев.

„Вие знаете за връзките на Божков с руските служби и за амбициите на Радев“, изтъкна той.

Според него 2024 г. може да реши интеграцията ни в Европа, а играта на Радев е политическия спектър да бъде разглобен.

„Задачата на политическите лидери от евроатлантическия спектър да останат заедно, докато интеграцията ни в Европа се осъществи“, заяви Плевнелиев.

Президентът подчерта, че 24 май е истинският български празник, а не трети март на който сме получили нещо, което по-скоро е нещо пропагандно. Той посочи, че Санстефанския договор не е договор, а предварителен договор, която Русия впоследствие нарушава.

„Тъжно е, че в България по-скоро един човек с прякор „трактора“ има шанс да посредничи при създаването на правителство отколкото един бивш президент с доказана репутация и ценности“, заяви Плевнелиев.

Той подчерта, че страната ни плаща тежка цена и агентите от „Държавна сигурност“ са навсякъде.

„Вина имат Иван Костов, както и Кирил Петков. Бойко Борисов също, защото позволи на Радев да стане президент с кандидатурата на Цецка Цачева.

Ако бяха поели подадената от нас ръка, всички реформи щяха да бъдат извършени от тази коалиция. Плащаме тежка цена, че агентите от ДС са навсякъде.

Че имат план за отклоняването ни от европейското развитие. Добро лошо това правителство трябва да ни вкара в еврозоната. Друг шанс няма да има. Звънях на Петков и Борисов за да се случи, това което се случи. Това правителство се случи в НС пред очите на хората с ясни приоритети, програма и подкрепа. Не го бутайте докато не влезем в еврозоната. Това ще бъде сериозна грешка“, заяви Плевнелиев.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев нахока Борисов, че позволил на Радев да стане президент и се обиди, че „човек с прякор Трактора“ е посредничил при създаването на кабинета

  1. Този хахо като президент беше поставил на стената в кабинета картина със стадо говеда и пастир. С това той искаше да каже, че ние народът сме говедата а той е пастира. Защо ли вицето му избяга още в началото на мандата му?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *