Плевнелиев панически: Не може, няма и не бива да има избори две в едно

България отблизо

Не може, няма и не бива да има избори две в едно – предсрочни парламентарни избори заедно с европейските избори през лятото. Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред БНТ.

Чудесният печеливш от едни такива избори ще бъдат „Възраждане“ и партиите около президента Румен Радев. Нищо добро не ги чака евроатлантическите партии, ако отидат на нови предсрочни парламентарни избори, предупреди Плевнелиев.

Той изрази възмущението си от ниската политическа култура в Народното събрание – кой на кого седял в скута, делкания и сглобки. Народът не очаква хулиганско отношение от членовете на Народното събрание. Предстоят едни много големи, важни и исторически решения не само в България. Бойко Борисов и Христо Иванов са по-възрастните в стаята, в която едни деца се бият и се раздават юмруци, като те двамата не трябва да допускат да има нови избори особено в ситуация, че ще има нова Европейска комисия и реформи в НАТО, настоя Плевнелиев.

Според него Борисов не би искал да остави на президента Румен Радев да определи следващия български еврокомисар на държавата. Борисов не би искал заради егоизъм да счупи мечтите и готовността на една Мария Габриел, която би била чудесен министър-председател.

Той смята, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски получава като изпълнителен директор властта в България. Не е правилно от гледна точка на Бойко Борисов този негов синхрон – постоянно и навсякъде с ДПС. Ако се погледне ситуацията на ПП-ДБ, те също преговарят ежедневно с Пеевски в парламента и това също съсипва тяхната репутация.

Единственото възможно решение е да се изготви един нов документ, тъй като меморандумът, който народът нарече „мумурандум“,  бе най-лошото, което се произведе, оцени експрезидентът.

„Знаем, че Борисов никога няма да заобича Кирил Петков и Асен Василев, но над нас са Шенген и Еврозоната. Има опасност безобразията в съдебната система да бъдат заметени под килима, но има вариант и за операция „Чисти ръце“ – направете го, народът ще ви разбере“, призова Плевнелиев.

Запитан дали е стопиран президентския проект, Плевнелиев посочи, че политическия проект на държавния глава съществува. Той счита, че Румен Радев ще се бори за властта и ще се бори срещу политическите партии. Бойко Борисов никога не трябва да забравя, че бе арестуван незаконно именно от служебния министър на вътрешните работи на Румен Радев, напомни той.

Tagged

2 thoughts on “Плевнелиев панически: Не може, няма и не бива да има избори две в едно

  1. Роботи сте вие заедно с ирландската пастирка където ви посочат на там вървете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *