Хампарцумян: Удивен съм от примитивизма на ПП/ДБ

България отблизо
Меморандумът на парламентарната група на ПП-ДБ за ротацията е като прокламацията, която Мартин Лутер-Кинг е забил на вратата на черквата, с която започва Реформацията. Меморандумът е опит да се вкара разум в процеса около разговорите за осъществяване на ротацията.

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян пред БНТ.

 

Според него е примитивизъм идеята за делкане на държава – 50:50.

 

Той не смята, че меморандумът трябва да се подпише, а щяло да се подпише нещо друго като документ.

 

По думите на Хампарцумян тези хора, които днес са в политиката и имат ключови позиции в икономиката на България, ще трябва да седнат и да се разберат. Българската политика и българският политически живот не е мач между Левски-ЦСКА, а трябва да се намери балансът между различните интереси. Един добър политик намира баланса на различните интереси – честният брокер между интересите търси пресечната точка и да се продължи напред, коментира Левон Хампарцумян.

 

Той коментира и икономическите теми пред страната и правителството. Хампарцумян добави, че правителството може да създаде условия инфлацията да намалее, но не може да я овладее. Намаляването на инфлацията не става с декрет, посочи Левон Хампарцумян. Всяка идея да се администрират цените може да се направи за определен къс период, но това означава черна борса и липса на основни стоки, обясни банкерът.

 

За него регулаторите трябва да работят ефективно, за да могат да пазят интересите на хората.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *