Плевнелиев разкри защо Борисов не е подал лично оставка и обвини Слави и президента в популизъм

България отблизо

Беше редно Бойко Борисов да подаде лично оставката на правителството пред парламента, заяви Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година. Той изказа предположение, че лидерът на ГЕРБ не е отишъл в Народното събрание, защото е знаел, че конфронтацията ще бъде от самото начало в дневния ред на този парламент.

„А и пред сградата на Народното събрание (НС) имаше изкуствено спретнат протест. Затова може би не е отишъл, за да не разпали допълнително страстите“, допълни Плевнелиев пред БНР.

По думите му при избора на председател на НС на Ива Митева е било демонстрирано огромно анти-ГЕРБ мнозинство.

В изказването на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, в което „той се отметна от най-важните обещания, които партията беше дала на своите избиратели – провеждане на мажоритарни избори в два тура“, Росен Плевнелиев заяви, че вижда поредното доказателство за чисто популисткия подход на партията на Слави Трифонов.

Плевнелиев обвини, че „Има такъв народ“ са излъгали народа.

Според него голямата разлика между всички хора в обществото е кои са демократи и кои – популисти: „Аз бих посочил Бойко Борисов в групата на демократите, а Слави Трифонов и президента Румен Радев в групата на популистите. Популистите говорят за върховенството на закона, но не го спазват.

Доказателството е, че Слави Трифонов стартира противоконституционен референдум. Доказателството е, че президентът Радев не спазва Конституцията и Закона за КСНС. Не може да бъдете полудемократ. Не съм видял Борисов да нарушава който и да е закон“./?!/

Росен Плевнелиев определи Даниел Митов като свое откритие, назначавайки го за служебен министър в кабинета на Георги Близнашки: „Той има една много ясна ценностна система. Много страстен защитник е на членството на България в ЕС и НАТО… Не бива да се смята, че който работи с Бойко Борисов, става негов васал“.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев разкри защо Борисов не е подал лично оставка и обвини Слави и президента в популизъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *