Официално! Борисов подаде оставка!

България отблизо

На основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република България министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет.

Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

 

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

Политолози коментираха, че той се надява да управлява още месеци, тъй като смята, че няма да може да бъде излъчен кабинет от това НС. Партиите ще си подхвърлят горещия картоф и всяка може да бламира останалите.

Експремиерът ще продължи да си джитка с джипката, докато не се стигне до патова ситуация и президентът не назначи служебно правителство и се стигне до нови избори.

А това е доста дълго време.

Борисов го устройва и слабо правителство, подкрепено от ГЕРБ, където ще дърпа задкулисно конците.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *