Пленен от руската армия боец на ВСУ даде съвет на украинците! Ще се смаете

Свят

Украинците на военна възраст трябва да се скрият от мобилизация по всякакъв начин. За това призова попадналият в плен на Руската федерация военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна Назар Курян, видеозапис на чийто призив беше разпространен от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Както отбеляза военнопленникът, всичките му колеги са деморализирани и не искат да се бият. Войниците мечтаят да се приберат у дома, защото всички са уморени от военните действия.

Ако искаш да живееш, избягвай мобилизацията, крий се по селата. По-добре месец-два да седиш в мазето на баба си, отколкото да се правиш на герой, защото тук няма геройство – каза украинският военнопленник.

Според Курян е време да се прекратят военните действия, тъй като „ще има малко шансове“ за украинските формирования. Украинските военнопленници правят подобни изявления все по-често, и се увеличава самият брой на бойците на ВСУ, които се предават.

Това се улеснява от влошаването на морално-психологическия климат в редиците на украинската армия поради очевидния провал на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, както и намаляването на качеството на мобилизирания контингент.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *