Политолог обясни ще изгони ли Николай Събев Петков и Василев от ПП! А ето какво каза за „Възраждане“

България отблизо

В момента е необходимо сътрудничество между широк кръг партии в името на парламентаризма. Време е за нов парламентарен живот. Това ми се вижда към момента водеща ценност – да се даде рамо на парламентаризма и парламентарния живот“. Това коментира пред БНР социалният антрополог Васил Гарнизов.

В интервю за предаването „Преди всички“ той очерта няколко извода след проведените вчера предсрочни парламентарни избори.

Първата новина е, че Бойко Борисов е стабилизирал партията си:

Тя е солидно вкоренена в местната власт. Докато не минат местните избори, не би могло да се очаква отслабване на Борисов. Опитите за отстраняването, намаляването на влиянието и изчегъртването му, не са дали необходимия резултат“.

Втората новина е, че коалицията между ПП и ДБ не даде добавена стойност, отбеляза Гарнизов и обясни:

Като видим окончателните резултати, виждаме че има и спад. Самата кампания на тази коалиция като че ли не се прицели в някакво привличане на нови слоеве на населението. От страна на говорителите на ПП – те възпроизведоха дебата от предишните и попредишните избори.

Такъв тип дебат отблъсква колебаещите се и не е довел до разширяване. Факт е, че коалицията не успя да ги изстреля в първа позиция, за да могат да се обявят за победители и да държат инициативата при преговорите за съставяне на кабинет“.

Относно написаното във Фейсбук от бившия министър на транспорта Николай Събев, което гласи: „Ако са почтени, Асен Василев , Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП“, Васил Гарнизов коментира:

„Този глас ще звучи много мощно. Г-н Събев даде глас на нещо, което се шушукаше„.

По думите му Асен Василев и Кирил Петков са създали тази партия и те трябва да решат какво да правят.

„ПП не успя да изгради структури в страната. Твърде малко бяха на власт, твърде късно основаха партията, твърде късно започнаха работа извън София“, подчерта социалният антрополог.

Според него добрата новина за ПП-ДБ е, че имат големи шансове за пробив в София. По думите му именно това трябва да е фокусът им.

Въпреки че много нови партии се опитват да късат жива плът от БСП, Нинова оцеля, коментира още Васил Гарнизов. И добави:

„Тя е в стагнация и няма прираст на гласове, но БСП се е окопала и по някакъв начин е стабилен и предвидим участник в политическия процес“.

И след тези избори Нинова няма да бъде отстранена, прогнозира той.

„Възраждане“ расте, продължи коментара си социалният антрополог. Според него партията е стигнала теоретическия максимум като резултат.

„Това е рана и тя трябва да се лекува. С част от избирателите на „Възраждане“ трябва да се работи. Коалицията путинофили-русофили-сталинофили – те трябва да бъдат държани под око какви провокации ще вършат“.

Tagged

1 thought on “Политолог обясни ще изгони ли Николай Събев Петков и Василев от ПП! А ето какво каза за „Възраждане“

  1. Цитат-…“това е рана и тя трябва да се лекува.С част от избирателите на „Възраждане“трябва да се работи.Коалицията путинофили-русофили-сталинофили-те трябва да бъдат държани под око какви провокации ще извършат.“
    На това може да се отговори само по един начин-Не може да спрете гората да се разлисти!Не може болният организъм да казва,че лекарството е вредно!Повече от 32 години едни и същи хора,узурпирали власт и медии,отново да ни казват,че са най-можещите и кадърни „ръководители“!…“Има нещо гнило…“,когато работодателя(в случая народа) е по-беден от „слугата“ на същия(разбирай депутати и министри)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *