Политолог предрече разпад на ЕС, ето заради какво!

Свят

Европейският съюз ще престане да съществува веднага щом Берлин престане да финансира неговите институции поради липса на средства, а интересите на Стара Европа влязат в непримирим конфликт с позицията на Полша и балтийските страни, стремящи се да угодят на САЩ във всеки момент.

Това мнение беше изразено от доцента на Кримския университет политологът Сергей Кисельов.

Според политолога, руският президент Владимир Путин предвижда разпад на ЕС и връщане на няколко европейски държави към суверенитет и независимост в обозримо бъдеще.

Защо руският държавен глава смята така?!

Ами много просто. Понеже днес властите на Полша и балтийските републики изглеждат много смели. Но това е само защото получават пари от ЕС. В същото време е известно, че Германия осигурява основните средства в хазната на общността. А какво ще се случи с германската индустрия без руските енергийни източници е известно на всички.

Без руско гориво, в Германия производствените предприятия ще започнат да затварят, милиони работници ще бъдат съкратени. И тогава ще възникне въпросът откъде Европейският съюз да взема пари, за да подържа икономиките на по-бедните държави-членки?

Отникъде, описа ситуацията политологът.

Затова според него ролята на спецоперацията в Украйна в дългосрочен план ще е доста обещаваща в това отношение, понеже ще доведе до разпад на ЕС. Сега „има общо отслабване на ЕС и не само икономическо, но и военно“, добави Кисельов.

Военното отслабване се дължи на факта, че Русия унищожава 60% от оръжието, което ЕС внася в Украйна. Останалото количество се продава на черния пазар от самите украинци. И само десетина – петнадесет процента се появяват на фронта, просто за да може Киев да се отчете пред отвъдокеонските си шефове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *