Политолог: Президентът Румен Радев е субектът на властта!

България отблизо

Президентът Румен Радев е субектът на властта. При първия си служебен кабинет той избра фигура със собствена политическа позиция и биография, но сега не е така.

 

„ГЕРБ са в отбранителна позиция и това няма да спре дори след изборите. Партията трябва да се промени из основи. За пръв път сме в ситуация, в която президентът е в кампания и взима цялата власт.

Слави Трифонов трябва да поеме отговорност. Това коментира в ефира на bTV политологът Димитър Ганев.

„Патриотите не бива да разчитат, че ще получат 4% на изборите. При Обединените патриоти имаше разказ за обединението на всички патриоти.

Има обаче много от симпатизантите на ВМРО, които няма да гласуват за тази коалиция, защото не харесват Валери Симеонов“, категоричен е политологът.

Почти всяка голяма новина на служебния кабинет е свързана с ревизия и тези скандали няма да свършат“, коментира Ганев.

„Жан Виденов има потенциал да вземе част от електората на БСП. Той ще изяде гласовете от разширяването на левицата. В новото Народно събрание със сигурност ще има промени.

В предишното имаше три лагера – партиите на протеста, опозиционните БСП и ДПС, както и ГЕРБ. Тези три лагера трябва да колаборират по някакъв начин. Ако Слави Трифонов не поеме отговорност, срещу него предстои наказателна акция“, каза още Димитър Ганев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *