Политолог: Психиката на Борисов се разклати. Столът му също!

България отблизо
Отдавна Бойко Борисов е в опасен капан около аферите и гейтовете. И капанът може да щракне, каза по БНР политологът Георги Киряков.

От една страна, ако аферите продължат, премиерът ще има проблем с обществото, защото обществената реакция беше много силна и продължава да е силна, изтъква Киряков.

Докато не се отговори на въпросите, които са зададени в публичното пространство, не от някакви отговорни  фактори, а от обществени фигури и от цялото общество, то дотогава няма да има спокойствие в самото общество, добави политологът.

Другата страна на капана е, че ако аферите и гейтовете спрат, тогава хората, които по някакъв начин стоят зад тях, може да опитат, след като не е станало тяхното, да бутнат правителството. Един от най важните въпроси, разбира се, е кой иска да го бутне, кои са „тези гадове“, които за пореден път се опитват да разклатят не само неговата стабилност – психическа и политическа, но и стабилността на държавата, продължи коментара си Киряков.

Защо не ги посочи, вече толкова време не ги посочва? Какво точно целят? Каква е целта на комплота, който му организират от време на време? Тези въпроси открои той.

Киряков разсъждава върху неяснотите около Борисов: „Все пак се беше разбрал с всички. Нали е компромисният премиер, премиер на стабилността. Какви са причините от време на време да му подливат вода? И да не забравяме, че идва студено време, тогава тази вода става на лед. Задължение на премиера е като е казал „А“ да каже и „Б“, тоест освен “кои са тези гадове“ да каже и откъде са“.

Цялата ситуация в момента хвърля сериозна сянка на съмнение върху това дали България е нормална държава и дали управляващите в тази държава могат да се справят с предизвикателствата – не само вътрешнополитически, но и общоевропейски.

Вниманието наистина се отклонява в посока, която не е желана не само от България, но и от Европа, особено ако имаме предвид, че в аферите има намесени някакви руски и грузински интереси, както се твърди.  Този частноправен икономически проблем се превърна в политически, довел до разклащане на държавата и на държавността, обобщи Киряков.

Дали е вярно това, което твърди Киряков за руснаци, които са намесени в Бойковите афери, всеки може да си отговори сам. Със сигурност Русия няма никакъв пръст в герберските грабежи. И пак със сигурност, участие има Западът, който разрешава на ГЕРБ и Борисов да грабят безнаказано страната ни. И от време на време Брюксел само започва да блее, че имало корупция и трябвало да се борим с нея.

Ето това е истината. Останалото са просто лъжи и внушения, за да ни скарат отново с Русия. А що се отнася до неизвестните, които заплашвали Борисов, това е просто сценарий, за да може хората да си кажат, че щом някой заплашва Вожда, значи той, може би, наистина прави нещо добро за държавата.

Макар всички да знаем, че това не е така.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *