Политолог разясни как ген. Мутафчийски ще стане президент! Но забрави да каже кой е на първо място по…

България отблизо

93% от българите смятат, че нашата държава се справя добре с пандемията от коронавирус на фона на другите държави в Европа.

Подкрепата за мерките остава висока, но и нетърпението на хората те да се премахнат започва да расте. В началото имаше един адреналин и всички подкрепяха мерките. Сега този адреналин е спаднал или по-скоро се е нормализирал и хората обсъждат всяка една мярка.

Интересно е, че ние сме сред първенците в глобален мащаб, които са убедени, че кризата с коронавируса е силно преувеличена и манипулирана. Като цяло изводите от изследването ни са, че сме мобилизирани и спазваме мерките, но търпението ни започва да се изчерпва.

Това каза в предаването „Офанзива“ по Канал 3 директорът на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов по повод последното социологическо проучване на агенцията.

„Засега опасенията на българите са степенувани така – на първо място е здравето, на второ е джоба и икономиката, а на трето е демокрацията.

Това се наблюдава на много места по света. Според мен може да има разместване при първите две места, защото ако кризата продължи по-дълго, хората ще започнат да се притесняват все повече за джоба си“, разкри Симеонов.

„На генерал Венцислав Мутафчийски му харесва да говори и е комуникативен. Той е и лекар. Освен това той е и военен, а армията е една от институциите с най-висок рейтинг.

Високата оценка и доверието в него се дължат на сегашната кризисна ситуация. Трябва да видим как ще се справи ген. Мутафчийски с кризата. Много е рано да се говори за едно негово евентуално участие в изборите. Факт е, че в момента има висок рейтинг, но сега ситуацията е различна от мирновременната.

Много е важно дали кабинетът ще успее използва тази засилка и доверие, които получава сега, за следващите избори.

Ако кризата се окаже по-тежка, има срив на икономика и работни места, мога да прогнозирам, че ще има сериозни размествания на политическата сцена.

Към момента цифрите от последното ни проучване са почти същите като мирновременните“, каза още политологът, цитиран от информационна агенция Блиц.бг.

Тоест, на първо място по рейтинг е президентът Радев, а всички останали са след него.

Tagged

1 thought on “Политолог разясни как ген. Мутафчийски ще стане президент! Но забрави да каже кой е на първо място по…

  1. Изоставащите прослойки от обществото както в миналото така и сега е армията , полицията , прокурорите . Какво ще хвали генерала , че е върха, супермен, да си гледа докторлъка, мед. наука , ще го прави президент . Този какъв социолог е , интелект има ли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *