Борисов скочи срещу Щаба! Загрижен съм за българите да не психясат! Аз мисля за народа!

България отблизо
Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май. Премиерът Бойко Борисов уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това.

От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи, каза Борисов, който инспектира строежа на АМ „Хемус“ в участъка между Белокопитово и Буховци. С него беше заместник-регионалният министър Николай Ненков.

„Обмисляме закон, който да задължава например носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките – да могат кредитите да не се изплащат в сроковете и“, коментира министър-председателят.

 

„Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя“, коментира премиерът.

 

„За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме“, категоричен бе министър-председателят, но това трябва да стане планомерно.

Премиерът коментира, че на всеки му омръзва, тъй като вече това продължава повече от 40 дни и ще се мисли постепенното облекчаване, „за да не психясват хората“. И заяви, че извънредното положение не дава някакви правомощие на властите. „Това са глупости за следенето на граждани“, отбеляза още той.

Б.Р.

Това заприлича на поредният епизод за доброто и лошото ченге.

Навярно не толкова късопаметните си спомнят брифинга от четвъртък вечерта, който изправи цяла България на нокти. 48 минути от праймтайма на две телевизии се ляха завоалирани заплахи, обещания, че през есента може да се охлаби положението, но дотогава не, цифри за заразата, за самолетния транспорт, за кова какво наредили от ЕС, как трябва да устискаме, изобщо да не си помисляме за летуване в чужбина, дори на нашето море може да няма сезон. Цитираме: „Аз още утре мога да отворя заведенията и хотелите, но други ден ще трябва да ги затворя, защото ще станат развъдници на зараза.“

Точно два дни по-късно плочата се обърна.

Вероятно Борисов усети народната „любов“, която го заля от социалните медии и коментарите в подопечните му сайтове.

И се направи на добрия чичко.

Без никаква логика, когато случаите на заразените лавинообразно започнаха да се увеличават, той реши да разхлабва мерките. Или поне на думи.

Защо сега?

Защо не по-рано?

Защото чувства, че губи подкрепата на народа.

И изведнъж – ще разхлабваме.

Ама на него какво му пука?

Вчера се разходи до магистрала „Европа“, днес до „Хемус“.

Просто погледнете снимката.

Без маска, самотен, с охрана в далечината и по-наблизо и няколко сервилни микрофона около него.

Коментарът е излишен!

Tagged

3 thoughts on “Борисов скочи срещу Щаба! Загрижен съм за българите да не психясат! Аз мисля за народа!

  1. Така е защото част от народа е много прост! Да не пиша кои са!!!! Не слушат, не вдяват и това е една вече не малка ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, от наш,те…..

    1. НЕ ЖЕЛАЕМ БОКО ДА НИ ПАЗИ И ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС! ОСТАВИ НИ НА СПОКОЙСТВИЕ, НЕ НИ ЗАПЛАШВАЙ, СТИГА ХВАЛБИ И ЛЪЖИ!

  2. За кои си загрижен е боклук долен продажен дееба маикати парцал дееба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *