Политолог с изненадваща прогноза за съставянето на ново правителство!

България отблизо

Този път ще се състави правителство, и то основно от БСП и „Продължаваме промяната“. Това прогнозира в интервю за „Монитор“ политологът доц. Стойчо Стойчев. 

„Продължаваме промяната“ най-вероятно ще искат коалиция с „Демократична България“, но те едва ли ще се съгласят. Оставането им в такава коалиция означава на едни следващи избори буквално да ги няма като формация и отделно като партии. Затова много внимателно трябва да преценят какво ще правят.

Те тръгнаха много добре, резултатите им на предишните избори бяха изключително добри, но стоенето им покрай Румен Радев заради темата за съдебната реформа доведе до отлив на гласове“, добави той.

„Според мен този път ще се състави правителство, и то основно от БСП и „Продължаваме промяната“. Въпросът е дали Корнелия Нинова ще остане на председателския пост при този резултат. Затова според мен тя ще иска да сформира кабинет, за да запази поста си.

Според мен дали „Демократична България“ ще подкрепи правителство зависи от това дали Румен Радев ще избяга от темата за съдебната реформа“, посочи политологът.

„Според мен дори сформирането на кабинет ще бъде с мандат на БСП – от третия път и с подкрепа от Костадин Костадинов“, прогнозира той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *