Политолози посочиха кой губи и кой печели при следващи парламентарни избори!

България отблизо

Сложна остава политическата ситуация в страната. Ако не се разберат партиите на протеста с ИТН може да се стигне до трети избори. Те биха били най-опасни за партията на Слави Трифонов.

 

Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев. Според него „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ ситуацията е на събаряне на режима на Борисов.

Според политическия анализатор Кузман Илиев много дълги години е насаждана конфронтационна политическа култура, липса на идеология и познания що е то политически процес и концепции.

„Политиката се превръща в битка между личности, в която се „горят мостове“, добави той.

„БСП шест години се бори да събаря режима на Борисов, на шестата година се образува ситуация, в която това може да се случи и какво казаха на БСП: „У ляво“, а какво казва Слави Трифонов на „Демократична България“: „У дясно“. Това е приватизация на победата“, допълни Райчев.

Според Илиев от това печели Борисов, който изчаква и гледа сеир.“Най-вероятно той евентуално би подкрепил дори с излизане от парламента проект на Слави Трифонов за кабинет, защото това е в негова изгода“, обясни още политическият анализатор.

По думите на двамата българският народ ще реагира изключително негативно на нови избори през есента.

„Господин Трифонов не знаеше ли, че най-вероятно той ще трябва да прави кабинет, не се ли беше замислил каква ще е реакцията, когато предложи Николай Василев за премиер, не знаеше ли, че единствените, които са правили някаква кампания са „Демократична България“ и те очакваха от него да седнат на масата и да променят системата. Решенията му са или политическо самоубийство, или тотално непознаване на това как функционира демокрацията“, обобщи Кузманов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *