Политолози продължават да манипулират: Манолова може да направи своя партия или да…

България отблизо

Дори десните електорати гласуваха за Мая Манолова. Разликата е много малка. Това са само 20 000 гласа, заяви в ефира на Нова телевизия политологът от „Галъп“ Първан Симеонов.

„Нормално е щабът на Мая Манолова да иска касиране на изборите, понеже разликата е много малка, каза той.

„Мая имаше сгрешен фокус, искаше да се хареса на десните и успя. Това, което виждаме е, че „Да, България“ и Борис Бонев, са подкрепили в по-голяма степен Мая Манолова. Тя приемаше като даденост електоратът на БСП. Той може би се разсърди, имаше 20-30 000 спящи гласа от БСП, каза Евелина Славкова.

„До следващите избори може да се случат много неща. Може Мая Манолова да направи собствен политически проект, може да влезе в партията на Слави Трифонов“, заяви политологът от социологическа агенция „Тренд“ Евелина Славкова./Източник blitz.bg/

Разбира се, че могат да се случат много неща. Но едно нещо няма да се случи. Мая Манолова няма да прави партия. Поради простата причина, че всяка такава партия би късала от симпатизантите на БСП. А БСП е по-силна, когато е единна. Само тогава тя може да оказва помощ на кандидати като Мая Манолова. Да не говорим, че такава партия би късала и от симпатизантите на десните. Което означава, че ще се пръкне още една партийка, която няма да знае лява ли е или дясна. И която ще направи и левите, и десните по-слаби.

Мая Манолова няма да отиде и при Слави Трифонов. Не за друго, а защото Мая не търси тих и удобен пристан. На нея й дай битки и победи.

Да не говорим, че приказките как Мая сгрешила като потърси подкрепата на десните хора, са пълни абсурди. Мая не сгреши, което се доказва и от големия изборен резултат. Нека си го кажем – резултат невиждан в София за кандидат-кмет, който е кандидат на левицата, макар че се обяви за независим. А дали някои членове на БСП са се разсърдили?! Може да се каже със сигурност, че има сърдити и от ляво, и от дясно. Но голямата част от членовете и симпатизантите и на левите и на десните гласуваха за Мая. И това отново е едно невиждано досега взаимодействие. Това взаимодействие е нов за българската действителност феномен. Той показва, че хората са разбрали какво искат и какво не искат. Не искат ГЕРБ. И искат справедливост, по-добър живот и демокрация.

Точно затова обединението на леви и десни не вещае нищо добро за ГЕРБ. И в крайна сметка ще остави герберите в малцинство. Те и сега са малцинство. Но все още държат държавната машина. Само че идва време, когато и това няма да ги спаси.

А обединението на леви и десни може и да не е само ситуативно, и само докато се свали ГЕРБ. Защото България в момента има крещяща нужда от обединение на всички сили в страната. Нашата родина и нашите деца имат нужда от единно действие. За да излезем от блатото. И да тръгнем напред.

Всичко останало е демагогия.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *