Аферите не свършват: ЦИК призна, че не знае колко са избирателите в София!

България отблизо

Броят на избирателите на местните избори в София е бил 1 064 705, а не 1 165 955. ЦИК ще публикува на страницата си по-малкото, но вярно число – това ще се отрази и на избирателната активност в столицата.

Това каза на брифинг говорителят на ЦИК Александър Андреев.

По-голямото число е дадено от областната администрация, като вероятно е техническа грешка и се отнася за парламентарните избори през 2017 година. Второто и вярно число, е подадено от Общинската избирателна комисия по данни от списъците на секционните избирателни комисии, заяви Андреев.

Данните на Областната управа са от ГД „ГРАО“ уточни Андреев. Същият казус е възникнал и в Плевен, разкри Андреев./frognews.bg/

Значи Областната управа в София и Централната избирателна комисия не знаят колко са гласоподавателите в София. И сега, след дъжд качулка, дават със 100 хиляди души по-малко. Което означава, че сто хиляди души повече е имало в избирателните списъци на София. Това е предостатъчно, за да се осигури изборната победа на Фандъкова и ГЕРБ.

А после питаме как така всички гласуват за Мая Манолова, а побеждава Йорданка Фандъкова?!

Всички се оправдават с някаква техническа грешка, но областната администрация в София трябва да е съставена от пенсионери в напреднала възраст, които не знаят къде се намират, за да говорят за техническа грешка, когато трябва да се подаде актуално число на избирателите, които в момента съществуват.

Затова няма какво да се чудим. Така печелят ГЕРБ и техните кандидати. В цялата страна.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *