Политолози разкриха ще спечелят ли хората от участието на Нинова в новото правителство!

България отблизо

Социалният антрополог Харалан Александров коментира в предаването на Наделина Анева по Nova News, чe Корнелия Нинова получи пълна подкрепа от иначе не така единодушната си партия.

„Това е триумф и тя трябва да бъде поздравена. Някои от нейните яростни противници от т. нар. вътрешна опозиция влязоха в режим на оправдания и обяснения. Кирил Добрев каза, че би я подкрепил за всеки пост, само за да освободи лидерския пост, явно за да могат той и неговите другарчета да осъществят лидерските си амбиции. Това, което тя постигна е изумително – от партия която беше разглеждана като един от големите губещи, БСП се превърна в един от големите победители“, каза той.

Александров продължи: “Да не пропускаме да поздравим и ПП в лицето на новия премиер Кирил Петков и Асен Василев, които постигнаха чудеса от храброст. Цялата сила с която се в пуснаха да сглобят тази тежка коалиция, е нещо което не се е случвало досега. Според него споразумението, което са изготвили 4-те партии, е образцово“.

Събеседникът му в студиото политическият психолог Антоанета Христова коментира: „БСП беше поставена в капан, който предполага трудно вземане на решение и на разпределяне на интересите и, защитата на БСП отвътре и отвън, тъй като има силна вътрешна опозиция, която по думите на Нинова се е организирала около президента. Тези линии се отразяват и са част от прожекцията, която към днешна дата виждаме в БСП. Корнелия Нинова дава много сериозна битка. Ако някой смяташе, че може да я смени много лесно като председател и много лесно да влее БСП в една друга, по-лява, по-тежка, по-модерна нова ляво-либерална партия, се оказва че това не е толкова лесна работа.

Корнелия Нинова дава битка, като избра тя да бъде точно тази. Битката можеше да бъде с отказ да влезе в коалиционното формирование. Тя избра да го направи като влезе за определен период от време в управлението и да се опита да стабилизира БСП. Тя успява в момента да бъде видима и водеща фигура в случващата се коалиция“.

Харалан Александров добави, че правителството и обществото ще спечелят от присъствието на Корнелия Нинова в Министерски съвет, защото то ще управлява в тежка социална криза. „Социалният вектор е точно нещото, което липсва, тъй като доминиращата култура на това правителство е либерална. Трябва да има кой да се погрижи като майка хранилница и за всички бедни и онеправдани“, каза той.

Tagged

1 thought on “Политолози разкриха ще спечелят ли хората от участието на Нинова в новото правителство!

  1. На всички, които плюха Корнелия Нинова през годините, които й приписваха планетарни грехове, които я представяха като страшилище и статукво, ще напомня една от вечно актуалните строфи на СААДИ :
    Умният човек с търпение се слави,
    какво ще го обижда някакъв глупак –
    щом камък прост разбие златна чаша
    златото пак злато си е пак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *