Политолози с изненадващи коментари кой е по-достоен в битката за София!!

България отблизо

Местните избори са още далеч, но битката за гласовете на избирателите не само започна, а и взе да става все по-ожесточена.

Политолозите Стойчо Стойчев и Мария Пиргова влязоха в пряк сблъсък по тази тема в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

При евентуален балотаж на кметските избори в София, Мая Манолова има шансове да събере повече гласове от Йорданка Фандъкова. Това сочат резултатите на изследване, финансирано и проведено от „Галъп Интернешънъл”.

„Да се обвърза изборът на кмет на София с оставането на власт на управляващата партия в парламента, е неразумно. Когато избираме кмет, ние искаме човек, който да се занимава с граждански, битови проблеми, като да ни оправя улиците, а не да участва в големи политически въпроси”, заяви в ефира на „Здравей, България” политологът Стойчо Стойчев.

Той допълни, че Манолова доскоро е била едно от остриетата на БСП.

„Мая Манолова е партийно обременена в своето минало. Появяваше в редица формати. По време на кабинета на Орешарски, тя водеше основната битка за избирателните правила. Не бива да забравяме, че Манолова беше избрана от мнозинството на ГЕРБ за омбудсман на републиката”, каза Стойчо Стойчев.

По думите на политолога Мария Пиргова, залогът на кметските избори е националната политика. „Става въпрос за ефективна промяна на политиките, които се прилагат в София и в страната. От 10 години сме в един и същ политически стил, който не е ефективен, Затова е нужна промяна в посока запазване и увеличаване социалните привилегии на гражданите”, категорична е Пиргова./blitz.bg/

Кой от двамата е прав в очите на избирателите ще видим след месец, но отсега може да се каже, че да си член или симпатизант на някоя политическа партия не е нещо лошо. Нали така действа демокрацията? Но политолози и социолози, услужливи към властта бързат да заклеймят Мая Манолова. Ние още не знаем какво ще ни донесе тя, но със сигурност сме наясно, че десетгодишният политико-икономически модел на Бойко Борисов трябва да бъде променен. И за целта ни трябват опитни политици, които не са фанатично привързани към своите партии. И които са готови да помагат не на партиите, а на хората в България. Манолова доказа, че е такава. Дано го докаже и ако я изберат за кмет на София.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *