Половината правителство и цяла американска делегация излизат в карантина заради Борисов

България отблизо

От днес, 25 октомври, министър-председателят Бойко Борисов е с положителен тест за COVID-19. Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване, съобщават от ведомството.  

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.  Ето кой е застрашен заради положителния тест за К-19 на Борисов   Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.   Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пък се самоизолира. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.  „С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест“, написа той в социалната мрежа.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *