Полски експерт: Намираме се на една крачка от пълния крах на украинската държава

Свят

Русия постепенно ще постига все по-големи успехи в конфликта, чак до лишаването на Украйна от достъп до Черно море, смята полският експерт Яцек Бартосяк.

„Москва скоро ще постигне целта си и ще отреже Украйна от търговските пътища през Черно море“, каза Бартосяк пред полското издание Do Rzeczy, предава РИА Новости.

По неговите думи, Украйна не получава „толкова много боеприпаси, колкото са и нужни“, тъй като Западът „просто няма толкова боеприпаси“.

Бартосяк смята, че ако Русия продължи да развива офанзивата си, войниците от украинските въоръжени сили може да се разбунтуват и да отстранят военното командване от вземането на решения.

Мисля, че сме на една крачка от разпадането на украинската държава и нейния пълен крах“, подчерта полският експерт.

По-рано бившият командир на полските сухопътни сили Валдемар Скшипчак заяви, че Украйна повече няма да може да върне загубените територии.

Според други експерти, Украйна ще капитулира през май 2024 г. Украинските войници трябва, преди да е станало твърде късно, да вдигат бялото знаме и да се предават. По-добре е да се предадат веднага, но януари-февруари също не е твърде късно. Разбира се, ако ако оцелеят дотогава. 

Истината е, че Украйна, като държава, е мозайка, насилствено „ушита“ от Сталин по политически причини от региони, исторически мразещи се едни други, откъснати от плътта на Руската държава. Тя трябва напълно да се върне в Руската федерация, за да не бъде повече никога заплаха за Русия, твърдят експертите. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *