Полски ПРЕМИЕР: РУСИЯ няма ДА НАПАДА Полша! Това са натовски ИЗМИСЛИЦИ!

Свят

Лешек Милер, който бе премиер на Полша в периода 2001 – 2005 г., нарече пълни измислици, твърденията за някаква митична „руска агресия“, лансирани в заключителната декларация от срещата на НАТО в Брюксел.

Спрете истерията от лъжливи новини, призова бившият полски премиер. Москва няма намерение да напада нито нас, нито Литва, Латвия и Естония, нито която и да било друга държава в света.

Истината е, че Полша не е интересна за Русия. И няма какво да й предложи, продължава Лешек Милер, цитиран от bgr.news-front.info. Ние нямаме  природни ресурси, с каквито в изобилие разполага Русия. Нямаме териториални спорове с РФ, нямаме руско малцинство. И за какво тогава Русия ще ни напада?

Ако се вгледаме внимателно в близката и по-далечна история ще установим, че полският премиер е прав. И че наистина, натовските приказки за „руска агресия“ са лишени от всякакво основание.

Истината е, че ние, страните от социалистическия лагер, бяхме огромно бреме за Русия и СССР. Ами че Русия даваше огромна част от своите ресурси и пари, за да се възстановят и развият икономиките на страните от бившия социалистически лагер. В това число на Полша, на Украйна, на Литва, Латвия и Естония, на Чехия, Словакия, България и Унгария. Ако СССР и Русия искаха да източат ресурсите на тези държави и да разгромят икономиките им, щяха отдавна да го направят.

Но СССР и Русия направиха точно обратното. Те превърнаха изостаналите държави от състава на СССР и на социалистическия лагер, в модерни промишлени и земеделски страни. Москва просто заповяда на тогавашните ръководства, да превърнат страните си в цветущи градини.

Нещо повече. Крахът на нашите икономики бе в най-голяма степен обусловен от това, че марионетните правителства на бившите социалистически страни изпълниха злата воля на Запада и прекратиха всякакви връзки с Руската федерация. Така загубихме огромния руски пазар. И достъпът до евтините руски петрол и природен газ. Което ликвидира промишлените ни предприятия. И нашето селско стопанство.

А онова, което се случи след разпада на социалистическия лагер бе, че Русия всъщност се освободи от това тежко бреме да храни половината свят. И само за петнадесетина години стана най-могъщата страна в света, с мощна икономика и още по-мощна армия.

Така че за какво й е на Русия да напада която и да било държава, от която няма да получи нищо? А само ще трябва да изхранва населението й?

Соросоидите веднага ще гракнат, че Полша и Украйна, и България, и Прибалтийските страни са стратегически важни за Русия. Да, така е. Но…Русия е огромна и могъща държава. И намери начин да се оправи и без нас.

Ето, сега е обградена с огнен обръч от натовски бази, но САЩ не смеят и да помислят да нападат Руската федерация. Защото това вещае пълен разгром за тях.

И в крайна сметка, от разпада на СССР най-много загубихме ние, бившите социалистически страни. Понеже Русия си върна предишното могъщество и много повече от това. А ние станахме най-бедните държави в Европа.

За какво тогава да ни напада Русия?

Всеки, който може да мисли, вижда, че крясъците на Запада за „агресивната Русия“, имат за цел не да предотвратят някаква митична „руска агресия“. Тяхната цел е да подчинят държавите, на волята на западните съюзи ЕС и НАТО. Да унищожат икономиките им. И да ги колонизират.

Това направиха „добричките“ капиталисти с държавите от Централна и Източна Европа. Защото искат да завладеят света. Но няма как да завладеят Русия и Китай. Няма как да завладеят дори Северна Корея, Иран и Сирия. Защото я има Руската федерация.

Затова надеждата ни за освобождение от колониално робство, отново е Русия.

Русия, която е гарант на мира. И нейният президент Владимир Путин, когото хората в САЩ и по света, нарекоха „Миротворец“.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Полски ПРЕМИЕР: РУСИЯ няма ДА НАПАДА Полша! Това са натовски ИЗМИСЛИЦИ!

  1. На кратко и сбито е изложена страшната истина, но какво от това. Историята учи, че осъзнаването на Народите минава през много страдания и кръв. През това време алчните „си веят байрака“ без наказано. В новата история само Пиночет и Мао са успявали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *