Помпео с половин уста: Русия е заплаха, която надхвърля граници и армии!

Свят

Русия представлява заплаха, която излиза извън границите на чужда или военна агресия и сега включва операции за влияние, насочени срещу Америка и Запада„.

Това заяви в своето встъпително слово ръководителят на американската дипломация, на заседание на Комисията по бюджет на Камарата на представителите. Документът е разпространен от самата комисия, съобщава ТАСС.

Изслушването е посветено на бюджетно искане на Държавния департамент за следващата финансова година.

„Този бюджет отдава основно внимание на противодействието на руското злонамерено влияние в Европа, Евразия и Централна Азия и допринася за по-нататъшното укрепване на програмите на Държавния департамент, насочени срещу онези, които извършват злонамерени действия„, се казва в текста.

По този начин, държавният секретар на САЩ Майк Помпео потвърди, че Русия провежда „операции на влияние“, насочени срещу Запада, които представляват заплаха за САЩ.

„Заплахата, за която говорим на тези изслушвания, е истинска. Всъщност Русия се намеси в изборите тук, в САЩ. Опитва се да се намеси и в Украйна“, добави той.

В понеделник говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия никога не „се е намесвала във вътрешните работи на Съединените щати или други страни, включително в техните избирателни процеси. Не се намесва и не възнамерява да се намесва, а също така е категорично против намесата на други държави“ в делата на Руската федерация, пише в своя статия news.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще добавим, че именно САЩ и Западът се намесиха в Украйна, в Сирия, в Либия, в Ирак и други страни. И това доведе до хуманитарни катастрофи и пълен хаос в тези държави, които на практика бяха нападнати и разорени от САЩ и Запада. Нещо повече. Русия никога не се е намесвала във вътрешните работи на страните от Европа и света. По простата причина, че Москва разчита на взаимноизгодните и приятелски отношения с всички страни, а не на военната агресия.

А що се отнася до страховете на Помпео от „руската заплаха“, то те са съвсем основателни. Но не в смисъл, че РФ се готви да напада САЩ или друга държава. Съвсем не. Русия няма интерес да напада която и да било страна.  Защото както казва Владимир Путин, Русия е богата с ума и труда на своите граждани, както и с несметните си природни ресурси. Затова на нея не й е нужно да напада, разорява и ограбва други държави. Точно обратното. Русия има интерес да си сътрудничи с всички страни, защото няма по-силни връзки, освен тези, които се създават в процеса на добронамерените и приятелски отношения с държавите и народите.

И ако САЩ наистина искат да се впишат в този процес на нови отношения между страните по света, то те трябва веднъж завинаги да се откажат от агресията и безпардонното ограбване на по-слабите от тях. Нещо повече. Те вече нямат друг избор. Понеже Русия вече е толкова мощна във военно и икономическо отношение, че самата тя е в състояние да възпира ефективно американските мераци да вършеят по света като че ли е тяхна бащиния. А в съюз с Китай, Руската федерация вече е не просто силна. Тя, и Китай са непобедима сила, която променя света. Независимо от САЩ и въпреки техните желания.

Tagged

2 thoughts on “Помпео с половин уста: Русия е заплаха, която надхвърля граници и армии!

  1. Мамкави фашистка американска по големи терористи от вас имали ли света немали да прогледне че сте демони излели от ада

  2. Айдеее марш в дупките от където изпълзяхте…
    Русия ви показа какво е човечност…
    Путин е велик!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *