Наш вирусолог към правителството: Повярвайте на китайците, пуснете лекарствата за коронавируса!

България отблизо

„Трябва веднага да приложим в България лекарствата авиган и хлорохин, но не заедно“.

„Според китайските данни, от четири до шест дни, след като болният стъпи в болница и започне лечението му с тези лекарства, сериозно се подобрява състоянието му и се намалява количеството на вируса“.

„Трябва се вярва на тези китайски данни, тъй като те овладяха пандемията.”

Това заяви за COVID-19 проф. Радка Аргирова, един от най-видните ни вирусолози, в „Здравей, България”по Нова телевизия.

Както стана известно, Кирил Домусчиев опитва да закупи хлорохиновия фосфат, който е един от продуктите, който се е доказал и в момента е номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус.

„Хлорохиновият фосфат не се произвежда в България отдавна, но трябва спешно да се възстанови производството му.”, заяви проф. Аргирова, цитирана от blitz.bg.

Припомняме, че ген. Венцислав Мутафчийски току що заяви, цитиран от blitz.bg, че „процедурата за доставка на медикаменти срещу коронавируса е задействана. Това е лекарство, което се споменава в група с още 8 или 9 лекарства с предполагаем положителен ефект, но влиза в препоръчителните лекарства от СЗО. Разговаряхме с производители и в момента се изяснява дали е възможна доставката на суровини, за да се произвежда в страната ни.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *