Пореден цирк в Парламента! Кирил Петков се самобойкотира

България отблизо
„Това, което виждате е, че отиваме на комисия по темата Шенген. За самото Народно събрание разбрахме, че от „Възраждане“ пак бяха подготвили циркове. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по повод проваленото заседание на парламента.

Той добави, че условието, което са поставили за започване работа на НС е да се спре демонтажът на Паметникът на съветската армия.

 

„Ние такива условия не приемаме, защото сме в НС и имаме законодателна дейност. Понеделник и вторник ще работим и се надявам, че дотогава политическите им фанфари ще спрат и ще можем другата седмица да си свършим работата. Комисиите продължават“, поясни съпредседателят на ПП.

 

Той заяви, че важната тема е Шенген и тя ще се обсъжда на комисия още днес в присъствеието на вицепремиера Мария Габриел.

 

Припомняме, че заседанието на НС и днес се провали заради липса на кворум.

В пленарната зала не влязоха парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Председателят на парламента Росен Желязков направи два опита за регистрация. При първия опит в залата се регистрираха 65 депутати от „Възраждане“, БСП, „Има такъв народ“ и един нечленуващ в група. При втората регистрация системата отчете 68 депутати от необходимия минимум от 121 за начало на заседанието.

 

„Няма кворум. Не може да се открие заседанието. Благодаря ви, колеги!“, констатира председателят на Народното събрание Росен Желязков.

 

С липсата на кворум управляващото мнозинство осуети заканата за пореден бойкот на опозицията, които още вчера обявиха, че няма да позволят парламентът да продължи нормалната си работа. Причините за „Възраждане“ и БСП – незаконният, по думите им, демонтаж на Паметника на Съветската армия, а „Има такъв народ“ се опълчиха срещу промените в Конституцията.

 

Председателят на парламента не обяви кога ще е следващото заседание на Народното събрание. Очакванията са в понеделник да бъде насрочено извънредно, на което да се обсъдят на второ четене Бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване за следващата година.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *