Поредна жестока гавра с децата! Вижте какво предложиха от ВМРО

България отблизо

На брифинг в Народното събрание общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера представи програма за образованата раждаемост.

Програмата ще бъде внесена под формата на доклад, който предвижда отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на Столична община. Предложението на ВМРО е: За първо дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат: 1. Родители със средно образование – сума в размер на 200 лв.; 2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 250 лв.; 3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 300 лв.

За второ дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат: 1. Родители със средно образование – сума в размер на 500 лв.; 2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 600 лв.; 3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 700 лв. За трето дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат: 1. Родители със средно образование – сума в размер на 1300 лв.; 2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 1500 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 1700 лв. От ВМРО предлагат за по-висока степен на образование, еднократната помощ да е в по-голям размер. „Една идея, която има пряка връзка актуални през последните месеци събития и с темите за раждаемостта, за родителството, за начина, по който нашето общество, държавата и нейните институции се отнасят към демографската криза, като едно устойчиво, за съжаление, явление и към мерките за решаване на проблемите, свързани с раждането и отглеждането на деца“, заяви Карлос Контрера.

Това предложение предизвика бурни реакции в социалната мрежа.

Първият въпрос беше само софиянци ли ще получават тази привилегия? И с какво те са по-различни от останалите български граждани?

Вторият какво ще се прави, ако единият родител е магистър, а другият с бакалавърска степен? Нямат право на помощи ли? Или ще са процент от образованието им?

Третият – какви са тези гръмки заглавия „ВМРО ще решава успешно проблема с раждаемостта“? Какво означават 1700 лева еднократна помощ за трето дете, като тези пари не стигат само за дрешки, храна, лекарства и издръжка и на трите и за месец и нещо ще се изпарят? Ако помощта не е еднократна, а месечна, тогава много семейства ще се навият да имат трето дете, но при детски надбавки малко под 40 лева на месец, малцина ще са смелчаците.

Четвъртият кой ще плаща тези пари, като ще се от общинския бюджет? Бездетните ли? Възрастните ли? Защото трябва да дойдат от данъци все пак.

И последно – това предизборен трик ли е, или някакъв истински ялов опит за насърчаване на раждаемостта.

Иначе Орбан обяви: Унгария дава от държавния бюджет $36 000 за трето дете и освобождава от данъци за четвърто.

Това вече е съвсем друго нещо.

А не с трици маймуни да ловиш, при това магистри и бакалавъри.

За подобна сума просто никой няма да се хване!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *