Посланик Митрофанова зарадва цяла България с тази новина от Русия!

България отблизо

Руските туристи ще се върнат в България през юли. Редовните полети ще бъдат подновени на 28 юни. Това заяви пред „Марица” Н.Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската Федерация у нас.

„Ние не се натрапваме на никого с проекти в енергетиката – решенията трябва да вземе българското правителство“, каза дипломатът.

„Англичаните просто са искали да заявят своето присъствие“. Така посланик Митрофанова коментира инцидента с британски ескадрен крайцер, озовал се твърде близко до бреговете на Крим, според руските власти.

„Пловдив ми харесва много. Бях и в епископската базилика, която е чудесна. Надявам се да я видим в списъка с културните паметници на ЮНЕСКО“, каза посланикът.

Дипломатът беше специален гост на концерта на световноизвестния руски хор с диригент маестро Михаил Турецкий. Въпреки жегата стотици пловдивчани аплодираха изпълненията на виртуозите. Концертът беше открит с изпълнение на химна на Европа, последван от любими военни песни за войната и победата в памет на 80-тата годишнина от началото на Великата отечествена война за Русия.

Н.Пр. Елеонора Митрофанова, почетният консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов и млади изпълнители от състава положиха цветя пред паметника на Альоша, след което групата изпълни песента „Моя страна, моя България”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *