Моряците от „Царевна“ казаха кой ги е спасил и извел от зоната на бойните действия!

Свят

Докато премиерът Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска разправяха на всеослушание, че държавата била в постоянна връзка с кораба „Царевна” и, че операцията по евакуацията е организирана изцяло от правителството, спасените моряци разказаха съвсем различна история.

 

„Не беше весело. Към нас като нямаше нападения. Много бързо падаха снарядите. На кораба имаше пробойна. Военни ни изведоха от кораба до Донецк, но не зная от коя страна. Приеха ни много добре, евакуираха ни и ни закараха в Донецк. Оттам в Ростов на Дон и оттам в Сочи“, каза пред репортери моряк от кораба.

„В един момент взехме нещата в свои ръце, трябваше да направим крачката. Не беше леко, но намерихме начин да се справим“, добави негов колега.

Моряците казаха, че имат заснети видеа от премеждията си и някой ден ще ги покажат.

В задачата се пита кой ги е спасил и извел от зоната на активните бойни действия, след като после този, който ги е спасил, ги е завел в Донецк, Ростов на Дон и в Сочи?!

Та това са все руски градове. Няма как украинци да са ги закарали там. Следователно, индиректно, понеже още се страхуват, заради преживяното под снаряди и куршуми, моряците от „Царевна“ все пак казват, че са били спасени от Русия. И че са заведени в руски градове. Че са се отнесли много топло с тях.

А нашето правителство чака доста време, само за да изпрати един самолет да върне препатилите хора в домовете им.

И за това си пишат не само заслуги, но и разправят, че не друг, а правителството било спасило нашите.

Който иска да вярва на такава версия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *