Потрес! ДСБ и „Да, България“ са гуляли с торти с главите на детето и войника от Паметника на Съветската армия /СНИМКИ/

България отблизо

От парламентарната група на БСП алармираха медии в парламента, че представители на „Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметник на Съветската армия.

Георги Свиленски изрази възмущението си, като показа и снимки от мероприятието, изтъквайки, че „тези хора управляват България“.

 

По думите му на едната снимка се вижда и лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

„Лудостта и дивотията на управляващите явно няма да приключи с рязането на Паметника на Съветската армия“, това заяви от трибуната на Народното събрание Свиленски.

Повод за декларацията на БСП бе тортата, с която вчера на своето Коледно парти са почерпили представителите на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“.  

„Отрязана глава на дете, войник, крак, тези хора от ДБ така се забавляват, така празнуват Коледа. Това им е най-успешния акт през годината“, заяви Свиленски.

„Срам за българската политика, срам за българската демокрация. Не ви ли е срам г-н Атанасов“, обърна се Свиленски към лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който седи на първия ред.

„Във всяка една европейска държава това поведение и този акт щеше да доведе до национални протести и оставка на всички, които са присъствали там. Срам и позор за вас и вашите организации. Лудостта ви няма край. Като казахме, че тези действия са варварски и фашизъм това имахме предвид. Сега кандидати да управляват София, от 5 месеца управляват страната, представяте ли си сами да управляват България. Засрамете се, вие сте новите варвари на България“, завърши Свиленски.

От своя страна Иван Ченчев обяви мероприятията за фашистки и поиска оставката на всички от снимките, които заемат публични длъжности.

Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен, грандиозен скандал. Българските „демократи отрязаха главите на демокрацията, а по-лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят, отбеляза Ченчев.

 

 

Tagged

2 thoughts on “Потрес! ДСБ и „Да, България“ са гуляли с торти с главите на детето и войника от Паметника на Съветската армия /СНИМКИ/

  1. Държавата върви по пътя на Украйна благодарение на тези фашисти. Дано имаме по-голям късмет от укропитеците. Дано. Дано. Дано….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *