Почина Николай Колев – Босия. Поклон!

България отблизо

Починал е Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев – Босия. Това съобщи в профила си във Фейсбук екологът Вихрен Михайлов. 

„Днес почина моят приятел, съмишленик и непримирим боец Николай Колев-Босия! Почивай в мир, приятелю – ти живя Достойно до край! Ще се видим някога в по-чист свят…“, написа Михайлов.

 

Николай Колев е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека.

Последната му изява беше по телевизията преди няколко месеца

Семейството и образованието трябва да се променят, ако искаме България да тръгне по правилния път. Своята „рецепта“ за излизане от кризата предложи в ефира на предаването „На чаршията, в чата“ на Радио Кърджали небезизвестният дисидент от близкото минало Николай Колев-Босия. Той гостува в студиото заедно с приятеля и сподвижника си отец Георги, който пък, по думите му, е строител на църкви и потомък на Дядо Добри.

Според Босия в България трябва да бъде сменен управленския модел – трябва да стане „демократичен, без задкулисие“. Той сподели своя идея за създаване на интернет кръгла маса, около която „да сядат“ умните хора на страната ни, експертите, включително тези, които живеят и са се реализирали в чужбина, за да дискутират и намират правилните управленски решения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *