ВСУ призна защо руските ракети X-101 са много трудни за сваляне

Свят

Военновъздушните сили на Украйна казаха, че ракетите могат да се „въртят в кръг“, докато не ударят целта. Това много затруднява прихващането на ракетите X-101, предава Фокус уа.

 

Ракетите X-101 / X-555 са трудни за сваляне поради способността им да летят дълго време, да променят курса и да маневрират. Това каза в ефира на телемаратон Юрий Игнат, говорител на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна .

„Те (Въоръжените сили на Руската федерация – ред.) изстрелват ракети, които се обръщат на 180 градуса и летят в другата посока. Ние знаем това отдавна, това не е новина. Врагът прави това нарочно, това позволява той да направи определен анализ на нашата ПВО“, подчерта той.

Военните отбелязват, че руснаците са обявили обсега на X-101 от 5,5 хиляди километра. Игнат предположи обаче, че тази дължина на полета е реална само при благоприятни условия. В зависимост от височината на полета и маневрите на ракетата обхватът може да бъде намален.

„Но има много резерв на мощност и тъй като са програмирани, те могат да летят“, въртят се в кръгове. „Високотехнологични оръжия, това е разбираемо. Те са създадени за това, тези ракети, за да преодолеят системата за противовъздушна отбрана ”, обясни представителят на ВВС.

Според него ракетите Х-101 са много трудна цел за системите за ПВО, но украинските защитници продължават да се борят с тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *