Правителството се ЦЕПИ по ШЕВОВЕТЕ! Цветанов НА НОЖ с Борисов! Ето КАКВО става НАИСТИНА! Вижте ТУК!

България отблизо

Премиерът Борисов взе „изключително разумното решение, България да не експулсира руски дипломати. В момента премиерът защитава държавните интереси и води много точна и правилна политика“.

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в коментар по телевизия Алфа. Обаче, целият въпрос, според огромната част от българския народ е, докога ще издържи Борисов? И не е ли това отново един нескопосан маньовър по Борисовски?

Защото всички си спомняме как и премиерът, и външно министерство се кълняха, че няма доказателства за каквато и да било намеса на Русия в „случая Скрипал“. И въпреки че няма доказателства, и въпреки заявленията, че България няма да предприема нищо против Русия,  Борисов изведнъж и без всякакви обяснения, отзова българския посланик от Москва „за консултации“ в София.

Та, мисълта ни е, дали това „изключително разумно решение“ на Борисов не е отново някакво междинно решение. Колкото да убеди хората, че премиерът е против все по-разрастващата се война на Запада срещу Русия. А после, като гръм от ясно небе, да ни се стовари новината, че Борисов експулсира руски дипломати от България. И то точно в момент, когато целият български народ, с изключение на няколко политици от ГЕРБ, показва своята неугасваща обич към Русия, отдавайки почит към руските войници, загинали за свободата на България преди 140 години.

Но, така или иначе, Волен Сидеров трябваше да подкрепи това решение на Борисов, независимо от подбудите, заради които то е взето. Защото при такива хора като премиера, трябва да се насърчава всяка малка стъпка в посока намаляване на напрежението между България и Русия, и възстановяване на нормалните дружески отношения между двата братски славянски народи.

Радостното е, че лидерът на Атака отиде и по-нататък. Той заяви в прав текст, че от всички лидери в правителствената коалиция, единствен Цветанов се опитва да „ескалира напрежение между България и Русия“.

Волен Сидеров подчерта, че думите на Цветанов са опасни, защото той е вторият човек в ГЕРБ, лидер на парламентарната им група и човек, който отдавна е кадровик номер едно в държавата.

И попита дали Цветанов си дава сметка, че вреди на националните интереси като се опитва да внуши, че нищо не е решено. Че предстои да се изгонят руски дипломати от България. И че ако зависело от него, той отдавна щял да го направи.

Ето защо Сидеров си задава реторичния въпрос дали наистина Цветанов саботира решенията на собствения си премиер, с тези свои фриволни изказвания, които никак не подхождат на един зрял политик, за какъвто опитва да се представи Цветанов пред българското общество?

Дали наистина Цветанов се опитва да пречи на Борисов и в крайна сметка да го измести от премиерското кресло?

Този въпрос е много резонен, защото преди време, гласът на сивия кардинал в ГЕРБ,  много рядко се чуваше по медиите. По принцип той оставяше „речите“ на Борисов. Но изведнъж, от миналата година, Цветанов рязко увеличи изказванията си, а медиите тиражират всяка негова дума.

Цветанов вече се изказва по всякакви въпроси. Компетентен е по всичко. И макар че от витиеватата  реч на бившият физкултурник, човек трудно може да разбере какво иска да каже , едно е пределно ясно. Той се опитва да превземе територията на Борисов. И да покаже, че е по-знаещ, по-компетентен и по-търсен от Запада политик от Борисов.

Така че, борбата за власт между двамата „приятели“ тепърва предстои. И времето ще покаже кой е по-ловък и повратлив. Лошото е, че в такива „борби“ винаги страдат обикновените хора. И нашите национални интереси.

Затова Борисов и Цветанов трябва да отидат в миналото. Заедно с техните борби за власт. Защото властта изисква отговорност и смелост. А не извъртане, манипулации и откровени лъжи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *