Преди изборите Борисов поиска прошка от народа! А ето какво стана след изборите!

България отблизо

След изборите, Борисов и неговата подгласничка Фандъкова, тотално забравиха какво са обещавали. И започнаха да вдигат данъци и такси на поразия. Но понеже в държавата вече почти няма пари, те надминаха дори себе си.

Така стана с данъците в София, които не дочакаха края на изборите, и започнаха да подскачат един по един.

Така стана с много други данъци и такси. Но с увеличението на напълно измисления и направен само за грабене на пари, данък „Гражданска отговорност“, който засяга почти всички в България, те удариха в земята дори великия мошеник Остап Бендер. Защото сега всички ще плащат, четири пъти по-висока „Гражданска отговорност“. А за едно и също нарушение ще се плащат две глоби.

Затова превозвачи, автоинструктори и шофьори се обявиха против въвеждането на системата „бонус-малус”, при определяне на цената на застраховката „Гражданска отговорност”. Защото при прилагането на тази „система“, за едно и също нарушение ще плащаме два пъти – веднъж глоби по Закона за движение по пътищата, и втори път ще бъдем наказвани за същото нарушение, чрез плащането на много по-скъпа застраховка.

Това каза и Магдалена Милтенова от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, цитирана от blitz.bg.

Според нея, предлаганият модел на данъка „Гражданска отговорност, наречен „бонус-малус”, само ще увеличи корупцията.
„Ако знаете, че актът ще ви оскъпи застраховката със стотици левове, ще сте склонни да платите сериозна сума, за да не ви напише пътният полицай такъв”, посочи Милтенова.
На всичко отгоре, при тази „система“, бонусите са толкова малко, че спокойно можем да кажем, че ги няма. А малусите се плащат от всички поголовно. Например, ако в едно семейство, и мъжът, и жената са шофьори, те ще платят по-високата „Гражданска отговорност“, дори само единият от двамата съпрузи, да има съставени актове. Бонус, за това, че другият съпруг няма актове, не се предвижда.
Още по тежка е ситуацията при автобусните превози и фирмите. Понеже там, на всяка кола са записани имената на всички шофьори, за да могат да се заменят в случая на нужда. И ако само един от тези шофьори има акт, то фирмата плаща високия данък за всички коли. А бонус, за това, че другите шофьори нямат нарушения, не се предвижда, пише вестник „Труд“.
С други думи, системата „бонус – малус“ при „Гражданската отговорност“, е замислена, само за да одере кожата на българските граждани. Понеже почти всички са шофьори.
За превишение на скоростта в населено място с 21-30 км.\ч ще се дават три наказателни точки, предвижда системата „бонус-малус”. Ако в едно семейство направят три такива нарушения, през интервал от например 6 месеца, цената на „Гражданска” ще нарасне до максималния размер с 400% увеличение. Така всеки месец, семейството ще трябва да дава по 60-70 лв. повече за „Гражданска”.
Това не е ли пладнешки грабеж?! И не беше ли върховно лицемерие от страна на премиера, преди местните избори да иска прошка от народа, а след тях, да натовари всички с увеличение на данъците до 400%?!
Въпроси без отговор! Въпроси към мрака, който обхваща държавата. А ако не е мрак, нека отговори!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *