Предсказанията за гибел на Британия след Брекзит се оказаха фалшиви, също както са фалшиви обещанията, че ще се оправим, ако приемем еврото!

България отблизо

След излизането на Великобритания от Европейския съюз се оказа, че в страната няма нито паника, нито намалени инвестиции, нито очакване за Апокалипсис.

Точно обратното. Производители, инвеститори и предприемачи работят много по-свободно и уверено, защото страната вече сама си е господар и не я спъват безбройните решения и ограничения на брюкселските бюрократи. Колкото и да е чудно, сега стана ясно, че Великобритания като член на ЕС, също както другите страни-членки, е била много по-ограничена от взаимодействие с външния свят, отколкото сега, когато сковаващите решения, регулации и прочее брюкселски догми изчезнаха в небитието.

Това изненада всички, които вярваха, че икономиката на Обединеното кралство ще затъва все повече след Брекзит.

Противниците на Брекзит, както и доста икономисти твърдяха, че ще бъде катастрофално не само евентуалното излизане от ЕС, но и пазарната несигурност след това. Самото министерство на финансите в Лондон подхранваше тези слухове с апокалиптични доклади, че напускането на ЕС би причинило дълбок икономически шок и трайна икономическа нестабилност и несигурност.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие пък, доливаше масло в огъня с приказки, че Брекзит би струвал на островната държава стотици милиарди, които Лондон ги нямал.

Но въпреки старателното разпалване на паника, инвеститори, предприемачи и потребители сега се чувстват по-свободни, защото тяхното бъдеще вече не зависи от някой в далечна чужбина, а от самите тях, от политиците, които те избират.

Същото важи и за нас. И нашето икономическо развитие, например сътрудничеството с Русия, което можеше да ни носи милиарди всяка година и да даде небивал тласък за възраждане на нашата икономика, сега е замразено от решенията на чужди държави и чужди политици. Ето затова почти всички потребители в социалните мрежи твърдят, че не сме суверенна държава, че нашето бъдеще зависи от чужди и враждебни нам външни сили.

Народът го знае, но нашите политици без разлика на цвят и място в политическата система, продължават да изпълняват като зомбирани, заповедите на тези външни сили. И продължават да тласкат народа и страната си към гибел. Ще дадем само един пример. Ние сме в най-страшната демографска катастрофа за цялата история на България. Сега ни трябват сигурност, стабилност и бързо икономическо развитие, за да могат хората да са спокойни и да се раждат повече деца, както и по-малко хора да умират.

Вместо тази жизнено важна за самото оцеляване на народа и държавата ни стабилност и възраждане на икономиката, политиците ни предлагат нови огромни шокове в така наречената еврозона. Въпреки предупрежденията на почти всички икономисти, начело с бащата на валутния борд Стив Ханке, че не трябва да влизаме в еврозоната.

Ето затова хората нямат доверие на нито една партия и на нито един политик. И така ще бъде, докато те не започнат да работят за българските интереси, а не за интересите на чужди държави.

Затова единствено президентът Радев е алтернатива на днешното политическо безсмислие и безвремие. И е крайно време президентът да направи своя партия и да поведе народът след себе си. Заради спасението на хилядолетната ни държава. Иначе ни очаква неминуема гибел!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *