Президентът на Венецуела: Европа ще загуби войната срещу Русия във всичките й аспекти!

Свят

Санкциите, въведени срещу Русия и нейните петрол и газ, са ирационални, неразумни, нелогични, заяви президентът на Венецуела Николас Мадуро, предаде телевизия TeleSUR. Според него тези ограничителни мерки са докарали света до лудост и са хвърлили западния свят в опасна криза. Той също така добави, че Европа е обречена «във всички аспекти» да загуби настоящата война срещу Москва.

 

Президентът на Венецуела подчерта, че днес сме изправени пред конюнктура, която е продукт на въоръжения конфликт в Украйна, уникална по рода си конюнктура, особена конюнктура.

Имахме кратък разговор с нашия приятел, генерален секретар (на ОПЕК, бел. ред.) Хайтам ал-Гайс за това какво ще се случи в бъдеще.

Санкциите, наложени срещу Руската федерация, срещу руския нефт и газ, са нерационални, неразумни и нелогични.

Те докараха света до лудостта, която преживяхме през последните шест месеца. По-конкретно, те хвърлиха т. нар. западен свят, най-вече Европа, както и САЩ и, можем да кажем, останалия свят, в състояние на криза, опасна и изпълнена с рискове за обществото, рискове за икономическата и политическа стабилност на тези страни.

Затова казват, че няма по-лош слепец от този, който не иска да вижда.

Няма по-лош слепец от този, който, въпреки че вижда, затваря очите си.

И изглежда, че най-слепите, нежелаещи да видят, са елитите на Европа и Съединените щати, които настояват за санкциите си срещу Русия, които се стремят да създадат енергийна криза, която да удря икономиката, търговията и глобалната стабилност.

Към днешна дата геополитическите анализатори не признават икономическото самоубийство на Европа в опита й да убие Русия.

С моралния авторитет, който имаме поради нашата мирна дипломация, с моралния авторитет, който имаме, защото сме основатели на организацията ОПЕК, ние от Венецуела призоваваме света да бъде рационален и да намери начини за дипломация и мир за стабилизиране на несигурността и заплахи за петролния пазар, енергийния пазар и икономиката.

Светлината на рационалността, логиката и дипломацията трябва да надделее!

Виждате постоянно нарастване на заплахите на базата на криза, която народите вече не могат да издържат. Вече виждаме как народите на Европа протестират по улиците, противопоставяйки се на ирационалността на политиката на антируските санкции.

Европа е обречена да загуби тази война срещу Русия във всички аспекти – икономически, енергийни и във всичките й възможни измерения… и геополитически.

ПП, превод и редакция

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *