Президентът на Република Сръбска: НАТО ще се РАЗПАДНЕ до 4 години!

Свят

„Северноатлантическият Алианс ще се разпадне след 4 години“, смята президентът на Република Сръбска Милорад Додик.

„Какво ти там НАТО?! Това е просешки съюз! Той ще се разпадне след 4 години“, пророкува Додик в интервю за сръбското издание „Новости“, цитирано от „Российская газета“.

И наистина, в последната година и половина се оказа, че май вече никой не иска да членува в НАТО. Дори САЩ тръгнаха да се отказват от военния блок.

Много скъпо било да се поддържа такъв огромен военен съюз, разправя Доналд Тръмп. В предизборната си кампания, той дори изрази мнение, че  Щатите трябва да напуснат Алианса и да ликвидират военните си бази. По простата причина, че вече нямат пари да ги поддържат.

И ТОВА Е САМАТА ИСТИНА. Която се потвърждава от факта, че „големият бизнесмен“ Тръмп  тръгна из Европата… на просия. Той опита да направи всичко възможно, страните членки на ЕС, да плащат повече пари в касата на НАТО. Тоест, на САЩ. Но неговите усилия няма да се увенчаят с някакъв успех. Защото европейските страни нямат пари. И защото Брюксел вече има други планове.

Плановете на Брюксел пък, бяха озвучени преди месец от френския президент Еманюел Макрон. Той поиска да бъде създадена „европейска армия“, която да защитавала интересите на Европейския съюз. Защото сега НАТО било изцяло под контрола на САЩ.

Европейските народи не са много ентусиазирани от идеята за създаване на „армия“, защото първо, това означава нови разход И второ, военните съюзи ще станат толкова много, че накрая няма начин да не се сблъскат в унищожителна, братоубийствена война. Защото, в крайна сметка, от двете страни на барикадата, ще се бият все хора, братя, създадени от майката Земя.

Има и още нещо. Доста станаха новоприетите страни-членки на Алианса, които вече искат да го напуснат. По простата причина, че народите и техните ръководства не желаят да стават мишени в една евентуална война между двете свръхсили Русия и САЩ. Без да говорим, че такава война всъщност би се превърнала в Трета световна касапница за човечеството.

Аргументите на тези страни се свеждат до факта, че почти никъде не бяха проведени референдуми за встъпване на дадената държава в този западен военен съюз. И, че ако сега се проведат такива референдуми, то резултатът ще бъде трагичен за НАТО.

Със сигурност не им се иска да са в Алианса, на Унгария, Чехия, Словакия, Италия, Испания и т.н. И на огромната част от българския народ не му се иска за е в НАТО. Защото хората в тези страни и у нас, не виждат никаква заплаха за своя суверенитет от страна на Русия. И отчитат, че единствената заплаха за суверенитета и за самото съществуване на държавите, са военните бази на НАТО в техните страни.

Същото твърди и президентът на Република Сръбска. Милорад Додик в прав текст заявява, цитиран от „Российская газета“, че „Русия уважава мнението и позициите на всички държави и не се меси в техните вътрешни работи“. Докато обратно, „Западът непрекъснато заплашва и купува политици, изпраща разузнавачи и някакви уж неправителствени организации, които се опитват да формират или променят политиката на балканските и европейските държави“, завършва Додик.

С други думи, почти всички балкански, европейски и близкоизточни народи опитаха жилото на Запада. Както и на неговите два „съюза“. Гражданският, наречен за благозвучие „Европейски съюз“ и военният, наречен „НАТО“. Тези „съюзи“ на практика се оказаха огромни капани, които унищожават държавите и техните народи.

Затова всички искат да избягат. И затова Милорад Додик казва, че на НАТО не му остава още много време. Според него, след 4 години Алиансът ще се разпадне.

И това е напълно реално. Като се има предвид, че вече народите не искат да бъдат командвани от САЩ. И не искат да дават пари на американците за тоя дето духа.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Президентът на Република Сръбска: НАТО ще се РАЗПАДНЕ до 4 години!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *