Президентът Радев за „аферата Пламен Узунов“: На ченгеджийски номера не отговарям! По-добре да кажат за пачките в чекмеджетата!

България отблизо
Чух всякакви интерпретации. Явно фантазиите на бившия премиер извират от опита му с пълнене на шкафчета с евро и злато. Случаят не е такъв. Имам надежда, че България рано или късно ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Не е укоримо човек да се среща с бивш представител на митниците, който 20 г. не е в тази система.
Укоримо е, когато министър председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото някъде бил обещал. Визирам “Ало, Ваньо”. Няма да коментирам ченгеджийски похвати.

Така държавният глава Румен Радев коментира поредният скандал от обществено-политическия живот у нас. В него бе замесен и без това противоречивата личност на неговия съветник – Пламен Узунов.

 

Преди дни бе разпространен видеоклип от среща между Узунов и митническия шеф от края на 90-те години Петко Петков. Узунов взима своя телефон, както и двата телефона на Петков и ги поставя на шкаф, който се намира на няколко метра от тяхната маса. След това двамата разговарят и си разменят листчета. Малко по-късно Узунов става, Петров му подава плика и секретаря на държавния глава си тръгва. От “Дондуков 2” определиха видеото като манипулация.

 

„Това е поредната интрига. Вече 5 години и аз, и моите съветници, и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и инсинуации. Поръчителят е един, но не искам да го споменавам с коментари. Не искам да ги легитимирам тези спекулации, внушения. Целта им е една. Не е укоримо човек да се среща с бивш представител на митниците, който 20 г. не е в тази система. Укоримо е, когато министър председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото някъде бил обещал. Визирам “Ало, Ваньо”.

Откога връчването на подаръчна торбичка с алкохол е престъпен състав? Няма да коментирам ченгеджийски похвати. В никакъв случай няма да ги легитимирам с коментари по тази изкуствено създадена и раздухвана тема“, обясни Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *