Президентът Радев: Имунизиран съм още през пролетта и не смятам, че трябва да пускам снимки и да правя циркове, защото така искал Борисов!

България отблизо

Тези дни Борисов подхвана темата и за имунизацията на президента. „До ден днешен още аз не съм чул и президентът Радев къде се е ваксинирал, ваксинирал ли се е, с каква ваксина се е ваксинирал – да даде пример за хората“, каза Борисов.

Той обаче за разлика от много от политическите лидери не го направи публично, не показа дори и снимка, за да даде пример на българските граждани, които са на дъното по ваксинация в Европа. „Не виках камери, защото не искам да правя спектакъл от това“, каза той с половин уста.

С писмо до пресцентъра на президента от сайт са попитали къде, кога и с коя ваксина се е имунизирал. Писмото също е съдържало молба да бъде представен сертификатът за ваксинацията.

От прессекретариата на държавния глава дадоха следния отговор: „Както неколкократно президентът Румен Радев е заявявал, решението за ваксиниране е акт на отговорност и личен, свободен избор. Изхождайки от това виждане, президентът не е държал поставянето на ваксина да става медийно събитие.

Президентът Румен Радев представя своя сертификат за достъп на местата, където той се изисква според наложените противоепидемични мерки, и при работните си ангажименти в чужбина, когато това се налага.“

Отговор кога, къде и с коя ваксина се е имунизирал държавният глава обаче не е даден. Нито бе представен сертификат.

По-рано днес Бойко Борисов отново използва темата, за да атакува Радев: „Неговия сертификат виждали ли сте го сега? Къде е ваксиниран, с каква ваксина е ваксиниран? Кой друг президент, премиер в света не се е показал?“

От президентството уточняват, че държавният глава не обича прекалената публичност и смята имунизацията за личен акт.

Също така не пуска селфита от всяко житейско събитие и смята личния живот на хората за непрекословен.

Б.Р.

Борисов се опитва да атакува президента непрекъснато, но манталитетът на двамата е от небето до земята.

Единият го удра народняшки, а другият просто е държавник с авторитет.

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *